Uber a devenit cea mai valoroasa afacere startup de pe glob

Vineri, 07 August 2015, ora 14:00
4666 citiri
Uber a devenit cea mai valoroasa afacere startup de pe glob
Foto: Wikimedia

Din primavara si pana acum, Uber a reusit sa devina cea mai valoroasa afacere startup din lume, cu o valoare de 51 de miliarde de dolari, dupa ce a inchis o noua runda de finantare de un miliard de dolari.

PrivCo, o firma care monitorizeaza activitatea companiilor cu capital privat, arata ca Uber a reusit sa depasesca valoarea producatorului de smartphone-uri Xiaomi, evaluat la 46 de miliarde de dolari. Pe locul III in top este Airbnb, cu o valoare de 25 de miliarde, relateaza CNN.

Spargatorii de recorduri

Chris Pisarski, analist in cadrul PrivCo, sustine ca Uber a reusit sa stranga capital de 10 miliarde de dolari in ultimele 7 luni. In decembrie 2014, valoarea companiei ajunsese deja la 40 de miliarde de dolari dupa ce a reusit sa atraga alte 1,8 miliarde.

Pentru Facebook, in perioada de inceput, au fost nevoie de aproape sapte ani ca valoarea companiei sa ajunga la 50 de miliarde. Uber a reusit sa faca acest pas in doar 5 ani. In acest moment, serviciul opereaza in peste 300 de orase din 58 de tari.

Investitori noi

In noua runda de finantare, Uber a reusit sa atraga o serie de investitori noi: Microsoft si gigantul media din India, Bennett Coleman. Microsoft a refuzat orice comentariu referitor la acest subiect.

Noile sume adaugate capitalului companiei vor fi investite pentru dezvoltarea serviciilor pe pietele din India si China, pentru care compania intentioneaza sa aloce 1 miliard de dolari.

O alta parte din bani va fi folosita in cadrul proceselor intentate de autoritati companiei in majoritatea regiunilor globului. In California, de exemplu, Uber are de achitat o amenda de 7,3 milioane de dolari, in caz contrar riscand suspendarea activitatii.

In China, Uber va avea de infruntat un rival de temut, copia sa asiatica Didi Kuaidi, care deja inregistreaza un numar de 3 milioane de curse efectuate zilnic prin intermediul aplicatiei proprii.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Dotare obligatorie pentru o categorie de operatori economici. Riscă amenzi de până la 10.000 de lei sau suspendarea activității în caz contrar
Operatorii economici care nu vor respecta obligaţia de a asigura dotarea automatelor comerciale cu aparate de marcat electronice fiscale (AMEF), în vederea transmiterii datelor fiscale către...
#valoare stratup, #valoare Uber, #runda finantare Uber, #investitori Uber , #Investitii