Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Transgaz face progrese in proiectul de interconectare cu Bulgaria

Transgaz face progrese in proiectul de interconectare cu Bulgaria


Transgaz a publicat acordul de mediu propus pentru proiectul subtraversarii fluviului Dunarea pentru interconectarea sistemelor de transport gaze naturale din Romania si Bulgaria, ce urmeaza sa fie realizat in satul Comasca, in judetul Giurgiu.

Observatiile si contestatiile publicului pot fi transmise Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului pana in 21 ianuarie 2013, potrivit informatiilor publicate pe site-ul companiei.

Conducta de gaze Giurgiu - Ruse, care va subtraversa Dunarea, se va finaliza la sfarsitul anului 2013, constructia urmand sa faca parte din conducta Nabucco, a declarat, la finalul anului 2012, secretarul de stat in Ministerul Economiei, Rodin Traicu.

"In ceea ce priveste conducta Giurgiu - Ruse, daca se intampla o belea si Bulgaria nu mai primeste gaze prin conducte de la Federatia Rusa, sistemul nostru trebuie sa fie capabil sa alimenteze in regim de avarie sistemul bulgaresc.

Daca la noi se intampla o avarie in sistem, putem primi din sistemul lor, instantaneu, gaze. Am discutat aceste aspecte in cadrul ultimei comisii mixte de colaborare romano-bulgara. Giurgiu - Ruse va face parte din Nabucco. Deocamdata, partea bulgara are probleme legislative referitoare la subtraversarea Dunarii", afirma Rodin Traicu.

Valoarea totala estimata a proiectului (cu valori eligibile pentru cofinantare UE) este de 23,82 milioane euro, din care Transgaz - 10,09 milioane euro si Bulgartransgaz E.A.D.- 13,72 milioane euro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1313 ori