Tnuva pleaca din Romania

Sambata, 10 Decembrie 2011, ora 10:05
2100 citiri
Tnuva pleaca din Romania

Daca pana acum, Tnuva lua in calcul retragerea de pe piata romanesca, consiliul director al companiei israeliene de produse lactate Tnuva a decis sa incheie operatiunile din Romania, dupa ce nu a reusit sa vanda investitia sau sa fuzioneze cu un alt producator de pe piata locala.

Potrivit site-ului Arutz Sheva, investitiile Tnuva in Romaniei i-au adus companiei pierderi de 200 de milioane de dolari incepand din 2007.

La sfarsitul lunii trecute, publicatia economica israeliana Globes, care cita "surse" neidentificate, informa ca Tnuva Food Industries Ltd. ia in considerare inchiderea operatiunilor sale din Romania si retragerea de pe piata romaneasca.

Noul presedinte al companiei, Shlomo Rodev, a spus ca vrea sa rezolve problema pierderilor din Romania si ca incearca sa vanda afacerea din Romania. Daca nu va reusi, o va inchide pur si simplu, declarau sursele publicatiei israeliene.

Tnuva nu a comentat la vremea respectiva informatiile, care interveneau la scurt timp dupa ce guvernele roman si israelian, reunite in sedinta comuna la Ierusalim, stabilisera sa se sprijine reciproc in domeniul investitiilor.

Deja in martie anul acesta Tnuva a sistat activitatea singurei ferme de vaci detinute in Romania, considerata neprofitabila. Ferma, situata la 20 de kilometri de Bucuresti, la Adunatii Copaceni, avea 1200 de vaci de lapte, care asigurau un sfert din productia necesara fabricii de lactate de la Popesti Leordeni. Investitiile la ferma s-au ridicat la un milion de euro.

Romania a fost prima tinta pentru extinderea Tnuva, compania avand ca obiectiv sa stabileasca aici un cap de pod pentru operatiuni internationale cu baza in Israel si filiale in intreaga lume.

Tnuva a infiintat Tnuva Romania Dairies in 2005, impreuna cu o banca europeana de investitii si un partener privat. Intentia era de a stabili un sistem complet, incepand de la producerea laptelui pana la distributia sub marcile Tnuva si Yoplait.

A intrat pe piata in 2007 si si-a propus sa atinga o cifra de afaceri de 50 de milioane de euro pe an, in decurs de trei ani, numai ca in 2008 a resimtit din plin criza financiara globala. Vanzarile nu s-au ridicat la mai mult de 20 de milioane pe an, iar Tnuva nu a mai putut concura cu importurile ieftine si cu productia locala, care avea preturile chiar si la jumatate fata de Tnuva.

Inainte de inchiderea fermei de la Adunatii Copaceni, Tnuva Romania avea circa 500 de angajati.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Tnuva retragerea Romania, #Tnuva lactate Romania , #Investitii