Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Tina R va fi preluata de un fond de investitii olandez pentru trei milioane euro

Tina R va fi preluata de un fond de investitii olandez pentru trei milioane euro
Un fond de investitii administrat de Middle Europe Investment (MEI) va prelua 49% din lantul de magazine de imbracaminte Tina R, printr-o majorare de capital la care a alocat trei milioane de euro, a anuntat, duminica, compania.

Tranzactia evalueaza compania la 6,1 milioane de euro, se arata intr-un comunicat al Tina R.

In prezent, actionarii principali sunt Jianu Iancu Rares, cu 60%, si Stoica Iulia, cu 39,94%, potrivit datelor Registrului Comertului.

Actionarii fondatori ai firmei vor pastra controlul printr-un holding care controleaza 51% din Tina R.

Compania urmareste sa se dezvolte accelerat in urmatorii trei ani, pentru a se lista prin oferta publica la Bursa, a declarat intr-un comunicat Jianu, director general al companiei.

Fondul Middle Europe Opportunity Fund II N.V., administrat de Middle Europe Investment, va face infuzia de capital. MEI este o companie olandeza independenta de administrare a investitiilor, cu o activitate orientata in principal pe Europa Centrala si de Est.

Planurile TinaR vizeaza deschiderea a 30 de magazine, consolidand astfel pozitia de lider in domeniul comertului cu imbracaminte de dama din Romania pentru segmentul de varsta 20-30 ani, potrivit companiei.

Proprietarii TinaR au fost asistati de casa de avocatura Tuca, Zbarcea & Asociatii si de casa de brokeraj HTI Valori Mobiliare.

Reteaua de magazine a anuntat in luna februarie ca mizeaza in acest an pe cresterea cifrei de afaceri la sase milioane de euro, de la patru milioane de euro in 2006, pe fondul deschiderii de noi magazine si cresterii vanzarilor in locatiile existente.

Bloombiz
(Sursa: Mediafax)Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 811 ori