Symmetrica inaugureaza fabrica de 2,1 milioane de euro

Vineri, 30 Martie 2012, ora 14:32
1865 citiri
Symmetrica inaugureaza fabrica de 2,1 milioane de euro

Symmetrica, unul dintre principalii jucatori ai pietei locale de pavele si borduri vibropresate, anunta inaugurarea fabricii din Prejmer, judetul Brasov, in urma unei investitii de tip greenfield de 2,1 milioane de euro.

Symmetrica a devenit astfel compania cu cele mai multe unitati de productie de profil din Romania (patru).

Investitia absorbita de fabrica din Prejmer a provenit din fonduri proprii, in proportie de 30%, restul fiind asigurat de credite bancare.

In cei 18 ani de prezenta pe piata locala, Symmetrica a realizat investitii de 14,4 milioane de euro in cele trei fabrici de la Veresti, judetul Suceava (1999), Podu Iloaiei, judetul Iasi (2010) si Bolintin Vale, in apropiere de Bucuresti (2011).

Noua unitate de productie din Prejmer are o capacitate de peste 1.500 mp de produse pe zi. In acest fel, Symmetrica devine principalul producator de pavele la nivel national, cu o capacitate de 9.500 mp de produse pe zi.

Proiectul a fost demarat in luna mai a anului trecut, urmand ca in luna aprilie a acestui an sa fie livrate primele produse.

"Piata pavelelor va inregistra in acest an o crestere de 5% in valoare si volum, iar pe viitor estimarile arata un potential mare de dezvoltare. Iar daca nu investim noi, romanii, in productie, mobilizandu-ne toate resursele financiare si umane, vor avea grija sa ne <> consortiile straine si sa acapareze piata", a subliniat Sebastian Bobu, director executiv Symmetrica.

Potrivit reprezentantilor companiei, finalizarea fabricii de la Prejmer si realizarea de noi investitii vor duce Symmetrica pe pozitia de lider al pietei locale de profil in acest an, cu o cota de 22% si un business de 16,2 milioane de euro.

Symmetrica este o companie 100% romaneasca, producatoare de pavele, borduri si rigole vibropresate pietonale si carosabile. Aceasta a fost infiintata in 1994 de Florentina-Mihaela Stanciu (60% din actiuni) si Florin-Cristinel Stanciu (40% din actiuni).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Android 15 își va avertiza utilizatorii în privința deteriorării dispozitivului
Noua versiune Android 15 va introduce o funcție inovatoare care va alerta utilizatorii atunci când dispozitivele lor sunt pe cale să se defecteze din cauza uzurii excesive a cipului de stocare...
#Symmetrica fabrica Prejmer, #investitii Symmetrica, #productie Symmetrica , #Investitii