Sterling a cumparat 40% din perimetrul petrolier in Marea Neagra

Joi, 22 Martie 2012, ora 14:06
2605 citiri
Sterling a cumparat 40% din perimetrul petrolier in Marea Neagra

Compania canadiana Sterling Resources a achizitionat 40% din perimetrul concesionat de Melrose Resources si de Petromar in Marea Neagra si a obtinut toate avizele necesare de la Agentia pentru Resurse Minerale (ANRM), potrivit unui comunicat al Sterling.

Compania britanica Melrose Resources si Petromar Resources, membra a grupului Upetrom, controlat de omul de afaceri Gabriel Comanescu, au castigat respectivul perimetru in ultima runda de negocieri organizata de ANRM, in 2010.

Perimetrul face parte din suprafata castigata de Romania la Curtea Internationala de Justitie de la Haga, intr-un proces impotriva Ucrainei.

Sterling a preluat o participatie de 40% din acest zacamant, Melrose detine 40%, in timp ce compania romaneasca Petromar are o participatie de 20%.

Potrivit oficialilor Sterling, acordul petrolier semnat de Melrose, Petromar si ANRM a fost aprobat de Guvern in octombrie 2011.

Sterling a concesionat in apropiere, in 2001, alte doua perimetre maritime. In 2009, dupa ce Romania a castigat procesul de la Haga, a izbucnit un scandal cu privire la modul cum au fost obtinute licentele si a fost infiintata o comisie parlamentara care sa ancheteze cazul.

Sterling Resources este o companie canadiana, cu sediul la Calgary, listata la Bursa de la Toronto.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Când se va lansa primul iPhone cu chipset pe 2nm
Apple întâmpină întârzieri în implementarea tehnologiei de fabricație pe 2nm pentru cipurile sale. Astfel, cel mai probabil inovația nu va fi disponibilă pentru seria iPhone 17,...
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google Pixel 8a, primul model disponibil în România. În ce culori va fi disponibil
Google se pregătește să lanseze noul său smartphone din gama accesibilă, Pixel 8a, care va fi prezentat oficial în cadrul conferinței Google I/O pe 14 mai 2024. Telefonul va fi disponibil...
#Sterling petrol Marea Neagra, #Sterling investitii Romania, #achizitie perimetru Marea Neagra Sterling , #Investitii