Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Sterling a cumparat 40% din perimetrul petrolier in Marea Neagra

Sterling a cumparat 40% din perimetrul petrolier in Marea Neagra


Compania canadiana Sterling Resources a achizitionat 40% din perimetrul concesionat de Melrose Resources si de Petromar in Marea Neagra si a obtinut toate avizele necesare de la Agentia pentru Resurse Minerale (ANRM), potrivit unui comunicat al Sterling.

Compania britanica Melrose Resources si Petromar Resources, membra a grupului Upetrom, controlat de omul de afaceri Gabriel Comanescu, au castigat respectivul perimetru in ultima runda de negocieri organizata de ANRM, in 2010.

Perimetrul face parte din suprafata castigata de Romania la Curtea Internationala de Justitie de la Haga, intr-un proces impotriva Ucrainei.

Sterling a preluat o participatie de 40% din acest zacamant, Melrose detine 40%, in timp ce compania romaneasca Petromar are o participatie de 20%.

Potrivit oficialilor Sterling, acordul petrolier semnat de Melrose, Petromar si ANRM a fost aprobat de Guvern in octombrie 2011.

Sterling a concesionat in apropiere, in 2001, alte doua perimetre maritime. In 2009, dupa ce Romania a castigat procesul de la Haga, a izbucnit un scandal cu privire la modul cum au fost obtinute licentele si a fost infiintata o comisie parlamentara care sa ancheteze cazul.

Sterling Resources este o companie canadiana, cu sediul la Calgary, listata la Bursa de la Toronto.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 2221 ori