Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Statul cumpara nave maritime din fonduri europene

Statul cumpara nave maritime din fonduri europene


Compania Nationala Administratia Porturilor Dunarii Fluviale va investi peste 43 milioane lei pentru achizitia a patru nave colectoare multifunctionale, sisteme compacte de tratare a apei si containere pentru deseuri solide in mai multe porturi, printr-un proiect cofinantat din fonduri europene.

Autoritatea de Management pentru Programul Operational Sectorial Transport si Compania Nationala Administratia Porturilor Dunarii Fluviale SA Giurgiu au semnat pe 2 mai contractul de finantare pentru proiectul "Sistem de preluare si prelucrare reziduuri de la nave si interventie in caz de poluare pe sectorul Dunarii administrat de CN APDF SA Giurgiu".

Componentele si obiectivele proiectului

In cadrul proiectului se vor achizitiona patru nave colectoare multifunctionale, avand ca porturi de resedinta Cernavoda, Calarasi, Giurgiu si Drobeta Turnu Severin, trei sisteme compacte de tratare a apei, constand in statii de tratare a apei de santina si a apei uzate menajere, care se vor amplasa in porturile Cernavoda, Calarasi si Drobeta Turnu Severin, dar si containere pentru deseuri solide in porturile Cernavoda, Calarasi, Giurgiu, Drobeta Turnu Severin, Orsova, Moldova Veche.

De asemenea, se vor procura si monta trei pasarele de acces si trei pontoane, inclusiv accesorii de cheu, la care vor acosta navele, in porturile Cernavoda, Calarasi si Drobeta Turnu Severin.

Obiectivul proiectului consta in cresterea calitatii serviciilor de preluare si prelucrare reziduuri de la nave si interventie in caz de poluare prin achizitia unor nave, instalatii si echipamente precum si in realizarea unor lucrari de infrastructura, necesare in preluarea/prelucrarea reziduurilor provenite de la navele fluviale ce tranziteaza porturile Moldova Veche, Orsova, Drobeta Turnu Severin, Giurgiu, Calarasi, Cernavoda aflate in administrarea CN APDF SA Giurgiu.

Proiectul are un buget total de 43,8 milioane lei, din care 25,2 milioane lei constituie finantare nerambursabila acordata de Comisia Europeana din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Sectorial Transport 2007-2013.

Perioada de executie a lucrarilor pentru proiect este 1 august 2012- 30 iulie 2013, fiind urmata de perioada de garantie intre de un an.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 2046 ori