Statul a investit 12,9 miliarde lei din bani publici

Joi, 30 Iulie 2009, ora 09:22
949 citiri
Statul a investit 12,9 miliarde lei din bani publici

Statul a investit in primul semestru din acest an 12,9 miliarde lei (circa 3 miliarde euro) din bani publici, fara sa utilizeze niciun leu de la Uniunea Europeana, a declarat, miercuri, ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Pogea, la finalul sedintei de Guvern, citat de NewsIn.

"Investitiile care au fost facute pe sase luni de zile, fara sa se utilizeze un leu de la comunitatea europeana, sunt in valoare de 12,9 miliarde de lei, adica peste 3 miliarde de euro, inclusiv cele locale.

In istoria utilizarii banului public pentru investitii, peste 30% sunt investitii pe care le fac autoritatile locale", a precizat Pogea.

La inceputul lunii iulie, Pogea declara, pentru NewsIn, ca guvernul a demarat planul de investitii pentru a doua jumatate a acestui an, in care va pune la dispozitie circa doua treimi din pachetul de investitii prevazut in buget, de 9 miliarde euro.

"In primele sase luni ale acestui an s-au cheltuit 12,5 miliarde lei pentru investitii, adica circa 33% din programul stabilit initial, si ca, incepand de astazi, se va da drumul la investitii pentru trimestrele trei si patru, urmand ca acestea sa fie intensificate in acest trimestru.

Vor fi bani pusi la dispozitie pentru investitii", afirma Pogea. Guvernul s-a angajat, in bugetul initial aprobat in februarie, la un "pachet masiv" de investitii in economie de 40 miliarde lei in 2009, valoarea fiind redusa la 38 miliarde lei (circa 9 miliarde euro) dupa rectificarea din aprilie. 

Comisia Europeana vrea sa ia cresterile salariului minim de la gura politicienilor
Comisia Europeana vrea sa ia cresterile salariului minim de la gura politicienilor
Stabilirea salariului minim este o procedura delicata, care are drept obiectiv realizarea unui echilibru intre obiective care uneori sunt opuse si, de aceea, sfaturile expertilor ii pot ajuta pe...
CNIPMMR critica majorarile repetate de taxe pentru IMM-uri ale Guvernului
CNIPMMR critica majorarile repetate de taxe pentru IMM-uri ale Guvernului
Trecerea la impozitul pe profit in urma scaderii pragului pentru microintreprinderi la 100.000 de euro ar genera cresterea inflatiei, prin transferul majorarii cheltuielilor in preturile de...
#buget, #economie, #investitii, #ue , #Investitii