Start in privatizarea Transgaz

Miercuri, 16 Noiembrie 2011, ora 17:46
1553 citiri
Start in privatizarea Transgaz

Ministerul Economiei informeaza ca miercuri a fost publicat anuntul cu privire la selectarea intermediarului ofertei publice secundare de vanzare de actiuni emise de Transgaz Medias, derulata de minister pe piata reglementata administrata de Bursa de Valori Bucuresti.

"Astazi (miercuri, n.r.) a fost publicat anuntul cu privire la selectarea Intermediarului Ofertei Publice Secundare de Vanzare de Actiuni emise de S.N.T.G.N. Transgaz S.A. Medias, derulata de catre Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA), prin Oficiul Participatiilor Statului si Privatizarii in Industrie, pe piata reglementata administrata de Bursa de Valori Bucuresti", se arata in comunicat.

Anuntul a fost publicat simultan, atat pe plan intern, cat si pe plan international, in cotidianul Financial Times, regasindu-se si pe site-ul oficial al OPSPI.

Societati de servicii de investitii financiare, institutii de credit/sindicate de intermediere pot depune oferte pana la data limita de 8 decembrie 2011, ora 10:00, la sediul MECMA./OPSPI.

Transgaz se afla pe lista prezentata de FMI a companiilor la care statul urmeaza sa vanda pachete minoritare de actiuni.

Transportatorul national de gaze Transgaz este detinut de statul roman, Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri avand 73,5% din capitalul social, Fondul Proprietatea aproximativ 15%, iar restul de 11,5% reprezinta actiunile libere (free-float), care se tranzactioneaza la BVB.

Profitul net al Transgaz a scazut cu 0,1% in primele noua luni, pana la 283,93 milioane lei, fata de un rezultat net de 284,22 milioane lei in perioada similara a anului trecut.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
Producătorul auto Stellantis a cedat după o confruntare cu autoritățile italiene și a redenumit SUV-ul al cărui nume a fost contestant. Alfa Romeo Milano a stârnit controverse imediat după...
YouTube își continuă campania împotriva extensiilor de tip Adblock. Ce măsură a luat compania
YouTube își continuă campania împotriva extensiilor de tip Adblock. Ce măsură a luat compania
Google a anunțat recent o actualizare a termenilor de utilizare pentru platforma YouTube, care interzice explicit folosirea aplicațiilor terțe ce facilitează blocarea reclamelor. Această...
#Transgaz vanzare actiuni, #MECMA oferta vanzare Transgaz , #Investitii