Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Sova, la DNA, in legatura cu disparitia contractului Bechtel

Sova, la DNA, in legatura cu disparitia contractului Bechtel


Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine, Dan Sova, s-a prezentat marti la Directia Nationala Anticoruptie pentru a da lamuriri in legatura cu plangerea penala pe care a depus-o pentru lipsa exemplarului original al contractului cu Bechtel.

"Am venit pentru plangerea pe care eu am depus-o cu Bechtel, sa lamurim (...)", a spus Dan Sova, care a intrat in graba in sediul DNA.

Pe 21 august, Departamentul pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine a depus la DNA plangere penala pentru savarsirea infractiunii de neglijenta in serviciu privind protectia informatiilor clasificate, constand in lipsa exemplarului original al contractului de proiectare, construire si finantare a autostrazii Brasov - Cluj - Bors incheiat intre Statul Roman, prin Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, si compania americana Bechtel International Inc., precum si a tuturor documentelor subsecvente acestui contract.

DPIIS cere, de asemenea, ca in situatia in care se va dovedi ca faptele care au condus la lipsa/refuzul de punere la dispozitie a acestui document imbraca forma altei infractiuni sa se dispuna atragerea raspunderii penale, dupa caz, pentru infractiunea de distrugere, furt sau abuz in serviciu contra intereselor publice.

"Plangerea a fost depusa la DNA, fiind vorba de o infractiune de serviciu care poate aduce Statului Roman pagube insemnate, mai mari decat echivalentul a 1.000.000 euro, tinand cont de valoarea contractului cu Bechtel International Inc. Aceasta a fost facuta 'in rem' si nu e indreptata impotriva unei persoane anume, Directia Nationala Anticoruptie fiind in masura sa cerceteze cine se face vinovat pentru lipsa exemplarului original al contractului", se arata intr-un comunicat al DPIIS.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1502 ori