Sova, la DNA, in legatura cu disparitia contractului Bechtel

Marti, 27 August 2013, ora 14:13
1569 citiri
Sova, la DNA, in legatura cu disparitia contractului Bechtel
Sursa foto: Antena3.ro

Ministrul delegat pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine, Dan Sova, s-a prezentat marti la Directia Nationala Anticoruptie pentru a da lamuriri in legatura cu plangerea penala pe care a depus-o pentru lipsa exemplarului original al contractului cu Bechtel.

"Am venit pentru plangerea pe care eu am depus-o cu Bechtel, sa lamurim (...)", a spus Dan Sova, care a intrat in graba in sediul DNA.

Pe 21 august, Departamentul pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine a depus la DNA plangere penala pentru savarsirea infractiunii de neglijenta in serviciu privind protectia informatiilor clasificate, constand in lipsa exemplarului original al contractului de proiectare, construire si finantare a autostrazii Brasov - Cluj - Bors incheiat intre Statul Roman, prin Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania, si compania americana Bechtel International Inc., precum si a tuturor documentelor subsecvente acestui contract.

DPIIS cere, de asemenea, ca in situatia in care se va dovedi ca faptele care au condus la lipsa/refuzul de punere la dispozitie a acestui document imbraca forma altei infractiuni sa se dispuna atragerea raspunderii penale, dupa caz, pentru infractiunea de distrugere, furt sau abuz in serviciu contra intereselor publice.

"Plangerea a fost depusa la DNA, fiind vorba de o infractiune de serviciu care poate aduce Statului Roman pagube insemnate, mai mari decat echivalentul a 1.000.000 euro, tinand cont de valoarea contractului cu Bechtel International Inc. Aceasta a fost facuta 'in rem' si nu e indreptata impotriva unei persoane anume, Directia Nationala Anticoruptie fiind in masura sa cerceteze cine se face vinovat pentru lipsa exemplarului original al contractului", se arata intr-un comunicat al DPIIS.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#Sova contract Bechtel, #plangere DNA Dan Soval, #contract Bechtel autostrada Transilvania, #desecretizare contract Bechtel , #Investitii