Sondaj Reuters/OeKB: investitorii, optimisti privind economia Romaniei

Marti, 09 Februarie 2010, ora 16:14
1425 citiri
Sondaj Reuters/OeKB: investitorii, optimisti privind economia Romaniei

Investitorii au devenit mai optimisti in privinta situatiei economice a Romaniei, in perioada noiembrie-ianuarie, in comparatie cu cele trei luni anterioare, potrivit unui sondaj Reuters/OeKB privind increderea in mediul de afaceri din statele Europei Centrale si de Est. 

Astfel, indicele increderii in mediul de afaceri din Romania a crescut cu 11 puncte in intervalul analizat, de la zero puncte in precedentele trei luni, informeaza Mediafax.

La inceputul anului 2009 indicele se situa la -8 puncte.

Dintre statele Europei Centrale si de Est, investitorii au manifestat cea mai ridicata incredere in cazul Poloniei (34 puncte), urmata de Cehia (29 de puncte), Slovacia (27 de puncte) si Rusia (20 de puncte).

Romania, cu 11 puncte, ocupa pozitia a cincea.

Indicele increderii in mediul de afaceri din Bulgaria si Ungaria s-a situat la cinci puncte, respectiv un punct in noiembrie-ianuarie.

Sondajul Reuters a evidentiat o crestere de sase puncte a indicelui increderii in mediul de afaceri din Europa Centrala si de Est, la 16 puncte, de la zece puncte in lunile august-octombrie.

Situatia actuala a economiei din regiune a fost evaluata cu trei puncte de participantii la studiu, comparativ cu -3 puncte in precedentele trei luni.

Indicele asteptarilor pentru mediul de afaceri a avansat la 29 de puncte in perioada analizata, de la 23 de puncte, iar perceptia perspectivei economice a urcat usor, cu un punct, la 19 puncte.

Sondajul a analizat perceptia investitorilor privind economiile a zece state din Europa Centrala si de Est, respectiv Polonia, Cehia, Slovacia, Rusia, Romania, Croatia, Serbia-Muntenegru, Bulgaria, Ungaria si Ucraina. 

Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Valoarea adăugată a sectorului tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC) al UE a fost în 2021 echivalentă cu 5,5% din valoarea adăugată brută a economiei europene. România s-a...
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
#economie, #investitori, #optimism, #romania , #Investitii