Silicon Valley de Bacau

Sambata, 19 Noiembrie 2005, ora 00:29
1286 citiri

Primul parc industrial profilat pe IT din Moldova s-a deschis ieri la Bacau, in urma unei investitii de peste 7 milioane de euro.

Parcul Industrial Hemeius - HIT Park, profilat pe tehnologie de inalta performanta IT&C, si-a deschis ieri portile la Bacau. Proiectul a fost finantat de Uniunea Europeana, prin Programul PHARE 2000, cu aproape 4,6 milioane de euro, de Guvernul Romaniei, cu peste 1,5 milioane de euro, si de Consiliul judetean Bacau - 1,15 milioane de euro. In total, 7,3 milioane de euro, pentru a oferi specialistilor in domeniu aproximativ 500 de locuri de munca. Jonathan Scheele, seful Delegatiei Comisiei Europene la Bucuresti, a vizitat HIT Park in preziua inaugurarii sale si ne-a declarat ca efectele investitiei se vor vedea in citiva ani, mai ales prin stoparea migratiei specialistilor romani in domeniu.

Soft in loc de chimie

Dragos Benea, presedintele Consiliului Judetean Bacau, spune ca parcul industrial IT&C este un prim pas pentru schimbarea economiei judetului Bacau, axata acum pe industrie chimica, puternic poluanta. HIT Park este amplasat in Hemeius, la zece kilometri de municipiul Bacau, pe o suprafata de 10,85 de hectare, unde s-au construit cladiri de birouri, hale de productie si depozitare, sali de conferinte si chiar un centru de afaceri. Parcul este acum gol, dar Adrian Iordache, directorul HIT, spune ca cinci firme din judetul Bacau au incheiat deja contracte de inchiriere, la fel, o firma din Iasi si alta din Cluj-Napoca.

Dezvoltare moldoveneasca in sectorul IT

Autoritatile spera ca, in 10-12 luni, parcul sa fie plin. A"Parcul tehnologic de la Iasi se concentreaza pe cercetare, la Bacau este vorba de industrie. Sint doua initiative care se completeaza in aceasta regiune. Parcul va fi o baza importanta de dezvoltare. Acum avem aici ceva serios, o gazda pentru mai multe firme. Ele vor veni, mai putine la inceput, mai multe apoi, asa cum creste bulgarele de zapadaA", a apreciat Jonathan Scheele oportunitatea parcului IT din Bacau. A

Cotidianul

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...