Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Senatul a adoptat proiectul de lege privind parteneriatul public-privat. Care sunt prevederile

Senatul a adoptat proiectul de lege privind parteneriatul public-privat. Care sunt prevederile


Senatul a adoptat marti proiectul de lege privind parteneriatul public-privat, care prevede stabilirea unui cadru juridic necesar printre altele pentru crearea de locuri de munca si atragerea de investitii straine.

Potrivit expunerii de motive, proiectul de lege are ca scop crearea unui cadru juridic adecvat in vederea atragerii de resurse financiare private pentru realizarea de proiecte publice, atragerea de investitii straine, crearea de locuri de munca, imbunatatirea performantelor sectorului public in implementarea proiectelor publice, identificarea de noi posibilitati de atragere de fonduri europene.

Principalele modificari avute in vedere vizeaza modul de initiere a proiectului de parteneriat public-privat institutional si contractual, modul de constituire a societatii de proiect, posibilitatea utilizarii fondurilor publice si a celor europene, regimul public si regimul garantiilor ce pot fi constituite de compania de proiect, prevederile din continutul contractului de parteneriat public-privat, clauzele minimale ale contractului si durata acestuia.

Autoritatea competenta in implementarea legii este Departamentul pentru Proiecte de Infrastructura si Investitii Straine, care va emite si normele de aplicare.

La nivelul legislatiei nationale, proiectul de lege abroga in integralitate prevederile Legii parteneriatului public-privat nr. 178/2010, avand in vedere, in principal, suprapunerea de reglementare si similitudinile cu Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 34/2006 privind atribuirea contractelor de achizitie publica, a contractelor de cesiune de lucrari publice si a contractelor de cesiune de servicii.

Proiectul de lege, initiat de Guvern, a fost aprobat cu 100 de voturi pentru, 12 impotriva si 5 abtineri, cu amendamente. Camera Deputatilor este decizionala.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1533 ori