Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Santierul Mega Mall: Cum decurg lucrarile la cel mai mare mall din capitala Foto

Santierul Mega Mall: Cum decurg lucrarile la cel mai mare mall din capitala Foto


Constructia proiectului Mega Mall, dezvoltat de fondul sud-african de investitii New Europe Property Investments (NEPI) si situat in apropierea Arenei Nationale, este in desfasurare si urmeaza sa fie finalizata in al doilea trimestru al anului viitor.

Mega Mall din cartierul Pantelimon din Bucuresti, a carei suprafata inchiriabila de 70.700 de metri patrati, este inchiriat in proportie de 85% si urmeaza sa fie finalizat in al doilea trimestru al anului 2015, transmite Mediafax.

NEPI a intrat in 2013 in proiect cand a preluat 70% din participatie de la dezvoltatorul austriac Real 4 You. Investitia este estimata la 150 de milioane de euro.

Dezvoltatorul austriac Real 4 You a obtinut anul trecut autorizatia de constructie pentru proiectul Mega Mall, situat pe platforma fostei fabrici Electroaparataj, in apropriere de Soseaua Iancului si Soseaua Pantelimon

Operatorul de hipermarketuri Carrefour si cei de electrocasnice Flanco si Altex, precum si operatorii de entertainment Slot Point Casino si Cine Grand, sau retaileri de moda precum C&A, H&M, Kenvelo, Lee Cooper, Celio, Lashez, Office Shoes au inchiriat deja spatii in Mega Mall.

NEPI are in Romania un portofoliu de active evaluate la finele lunii iunie la 1,2 miliarde de euro, fata de 700 milioane de euro in perioada similara a anului trecut.

In primul semestru un profit atribuibil actionarilor a totalizat 30,3 milioane euro, cu 40% peste castigul din perioada similara a anului trecut, de 21,7 milioane euro.

Fondul a raportat in perioada analizata venituri nete din chirii de peste 30 de milioane de euro, cu 60% mai mult fata de acelasi interval din 2013. Datoriile NEPI se ridicau la peste 283 milioane de euro la sdarsitul primului semestru.

In prezent, NEPI gestioneaza in Romania Promenada Mall Braila, Ploiesti Shopping City, Retail Park Auchan Pitesti, Deva Shopping Centre, Severin Shopping Center, dar si cladirile de birouri Floreasca Business Park, The Lakeview in Bucuresti si City Business Centre Timisoara.

De asemenea, NEPI are in dezvoltare in Romania investitii de peste 460 de milioane de euro, in proiecte noi sau in extensii de proiecte existente, suprafata totala inchiriabila la finalizare fiind estimata la peste 250.000 metri patrati.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 4835 ori
Citeste mai multe desprelucrari mall Capitala Mega Mall