Rovana Plumb invita firmele israeline sa investeasca in infrastructura in Romania

Marti, 07 August 2012, ora 16:25
1411 citiri
Rovana Plumb invita firmele israeline sa investeasca in infrastructura in Romania

Situatia de stabilitate macroeconomica din Romania trebuie exploatata de firmele israeliene, pentru a investi acum in proiecte de infrastructura in Romania, mai ales in domeniul apelor, a declarat, marti, ministrul Mediului si Padurilor, Rovana Plumb, intr-o intalnire cu ambasadorul statului Israel in Romania, Dan Ben-Eliezer.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Mediului si Padurilor, pe agenda reuniunii s-au aflat preponderent subiecte din domeniul schimbarilor climatice, in conditiile in care Uniunea Europeana si-a asumat, sub presedintia cipriota, atingerea unor obiective de parcurs importante in ceea ce priveste reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera.

De asemenea, cei doi oficiali au discutat cu privire la gestionarea durabila a resurselor de apa, Israelul fiind un etalon din acest punct de vedere.

In cadrul intalnirii, ambasadorul Dan Ben-Eliezer l-a asigurat pe ministrul roman al Mediului ca Israelul doreste sa continue foarte buna cooperare cu Romania in domeniul schimbarilor climatice.

Ministrul Mediului a precizat ca sustine abordarea pro-activa a Uniunii Europene in sustinerea politicilor de reducere a emisiilor, subliniind, totodata, importanta mecanismului consensual la nivelul UE, astfel incat aceste politici sa asigure atat protejarea integritatii de mediu, cat si reducerea decalajului de competitivitate intre membrii UE si utilizarea celui mai eficient mix de resurse energetice la nivelul fiecarui stat membru.

In plus, Rovana Plumb a subliniat oportunitatea pe care tara noastra o poate reprezenta pentru firmele israeliene care doresc sa investeasca in Romania.

La randul sau, ambasadorul Dan Ben-Eliezer a apreciat in mod deosebit sustinerea Romaniei, precum si pozitia proactiva a tarii noastre in identificarea unor solutii eficiente atat in domeniul schimbarilor climatice, cat si in ceea ce priveste managementul durabil al resurselor de apa.

Ambasadorul a anuntat ca va transmite omologului israelian al ministrului Rovana Plumb propunerile si pozitia tarii noastre, vizand continuarea cooperarii pe aceleasi baze consistente si pe o consultare permanenta in domeniul protectiei mediului si al schimbarilor climatice.

Taxa de prima inmatriculare va fi introdusa din nou din septembrie

Programul Rabla incepe din nou. 15.000 de tichete disponibile

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Rovana Plumb investitii Romania, #firme israeliene investitii Romania, #Rovana Plumb ambasador Israel, #cooperare Romania Israel , #Investitii