Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romgaz suplimenteaza cu 40% importurile de gaze in februarie

Romgaz suplimenteaza cu 40% importurile de gaze in februarie


Importurile de gaze naturale din luna februarie vor fi mai mari cu 40% fata de cantitatea planificata initial pentru aceasta luna, ca urmare a cresterii cererii de gaze pe fondul temperaturilor scazute, urmand sa importe in plus 27 milioane mc, au anuntat reprezentantii Romgaz.

"Daca la inceputul lunii, Romgaz avea planificata pentru clientii sai livrarea unei cantitati de 71 milioane mc, ca urmare a temperaturilor scazute, s-a procedat la suplimentarea cantitatilor de gaze din import cu circa 40%".

"Astfel, in perioada 10-12 februarie s-a importat cu 5 milioane mc mai mult decat cantitatea programata initial pentru luna februarie. Incepand cu 17 februarie, pana la finele lunii, Romgaz urmeaza sa importe inca 22 milioane mc suplimentar", spun reprezentantii Romgaz.

Fata de programul lunii februarie, pe fondul conditiilor meteorologice si la solicitarea clientilor, Romgaz va importa cu 27 milioane mc mai mult decat programarea initiala.

Achizitia gazelor naturale s-a facut prin selectarea celor mai avantajoase oferte, iar vanzarea s-a facut catre clientii Romgaz care au acceptat conditiile propuse.

Societatea Nationala de Gaze Naturale Romgaz are ca principal obiect de activitate extractia si inmagazinarea gazelor naturale. Compania asigura, alaturi de OMV Petrom, aproximativ doua treimi din productia anuala de gaze naturale a Romaniei.

Actionarul majoritar al companiei este Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, care detine 85,01% din actiuni, iar restul de 14,99% din actiuni apartine Fondului Proprietatea.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1293 ori