Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania si Bulgaria concureaza pentru o fabrica de 100 milioane de euro

Romania si Bulgaria concureaza pentru o fabrica de 100 milioane de euro


Bulgaria si Romania concureaza pentru o investitie majora de circa 100 milioane de dolari, care va fi derulata de Quantum Petroleum. Investitia presupune construirea unei fabrici unde se vor produce diferite sortimente de uleiuri de motor.

Quantum Petroleum importa produse de trei ani in Bulgaria, iar in acest moment reteaua de distributie se extinde spre Romania, Macedonia, existand un interes si din partea Frantei si Elvetiei.

Quantum Petroleum are deja o fabrica in Malaezia, iar in 2013 sau in 2014 vrea sa construiasca inca doua, in Bulgaria sau Romania, si in Thailanda, afirma Pavel Paunov, reprezentant al brandului pentru Bulgaria, potrivit Agerpres.

Se pare insa ca Bulgaria are totusi un avantaj fata de Romania, pentru ca, potrivit site-ului companiei, Quantum Petroleum are planuri pentru investitii in tari precum SUA, Spania, Belgia, Dubai, China, India, Thailanda si Bulgaria, iar Romania nu este mentionata in aceasta lista, scrie ziarul bulgar Standart.

Investitorii straini au anuntat mai multe proiecte in Romania saptamana aceasta

Saptamana aceasta, au fost anuntate mai multe investitii straine in Romania.

Compania italiana Battistero va investi aproximativ 50 milioane de euro intr-o unitate de productie pe care o va construi in parcul industrial Tetarom III din localitatea clujeana Jucu.

Investitie de 50 mil. de euro la Jucu: Italienii de la Battistero vor face cozonaci

Un joint venture format din firmele ERG SpA si Lukoil (Lukerg Renew GmbH) intentioneaza sa cumpere un parc eolian in Romania. In acest sens, cele doua companii ar putea contracta un credit de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD).

Un parc eolian din Tulcea ar putea fi achizitionat de un joint venture

British American Tobacco Romania a inceput lucrarile pentru extinderea halei de productie a fabricii din Ploiesti, investitie estimata la aproximativ 40 milioane de euro.

British American Tobacco: Investitie de 40 mil. de euro in fabrica din Ploiesti


Compania imobiliara poloneza Echo Investment sustine ca va incepe in curand lucrarile de constructie a mall-ului Korona din Brasov, pentru care a mai achizitionat recent inca doua terenuri de 9.000 metri patrati, finalizarea fiind stabilita pentru ultima parte din 2014.

Investitie de 150 milioane de euro pentru un mall in Brasov

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1828 ori