Romania, prea mica pentru afacerile lui Ovidiu Tender

Marti, 29 Noiembrie 2011, ora 12:29
4288 citiri
Romania, prea mica pentru afacerile lui Ovidiu Tender

Compania Prospectiuni, controlata de omul de afaceri Ovidiu Tender, a obtinut de la guvernul senegalez dreptul de a prospecta sapte perimetre de resurse minerale, printre care aur, metale grele si metale rare, si va incepe activitatea in ianuarie 2012.

"Am castigat sapte permise pentru explorare si exploatare, din care patru pe fosfati, iar celelalte pe metale grele (titan, zircon), aur, cupru si metale rare (litiu), toate in Senegal. In ianuarie 2012 vom incepe prospectarea la perimetrele de fosfati si aur", a declarat Tender.

Totodata, compania Prospectiuni a semnat saptamana trecuta un memorandum cu Petrosen, compania nationala de petrol din Senegal, pentru infiintarea unei societati mixte, denumita Petro-Prospect.

Petro-Prospect va fi inregistrata in Dakar si va fi controlata de in proportie de 51% de Petrosen, diferenta apartinand Prospectiuni.

"Scopul companiei mixte este prestarea de servicii pentru industria de petrol si gaze, atat pentru companii de stat, cat si pentru companii private din Africa. La nivel decizional suntem egali, intrucat statutul companiei mixte prevede ca orice decizie va fi luata cu doua treimi din voturi. Serviciile vor fi oferite atat in Senegal, cat si alte state africane, si anume Mauritania, Mali, Guineea Bissau, Republica Guineea, Sierra Leone, Liberia, Ghana, Benin, Togo, Burkina Faso si Coasta de Fildes. Primele operatiuni vor incepe in Mauritania, la sfarsitul acestui an", a adaugat Tender.

In Senegal, Prospectiuni va avea pana in martie 2012 un numar de aproximativ 400 de angajati senegalezi.

Tender: In sectorul resurselor minerale voi actiona pe doua directii in Africa

Omul de afaceri a aratat ca in sectorul resurselor minerale va actiona pe doua directii in Africa. Prima directie este reprezentata de activitatea de explorare si exploatare a resurselor, iar cea de-a doua vizeaza prestarea de servicii pentru industria de petrol si gaze.

Prospectiuni a incheiat in urma cu o saptmana cu Ministerul Resurselor din Guineea Bissau un memorandum pentru investigarea geologica a suprafetei intregii tari, respectiv peste 40.000 kilometri patrati.

"Guineea Bissau vrea sa stie ce resurse are, dar nu are banii necesari. Finantarea operatiunii va fi facuta prin credit furnizor, iar investitia poate ajunge la cateva zeci milioane de euro", a afirmat Tender.

Prospectiuni, companie de talie mondiala

El a adaugat ca scopul sau este sa faca din Prospectiuni o compania "de talie mondiala".

"Vreau ca Prospectiuni sa fie o companie de talie mondiala. Avem activitati si in America de Nord, vrem sa ajungem si in Africa de Sud, India, Pakistan si Cambodgia. Ca dotare tehnica suntem la acelasi nivel cu cea mai mare companie de profil din lume", a spus tender.

Tender vrea sa deruleze afaceri cu agricultura in Africa

De asemenea, Tender intentioneaza sa deruleze afaceri in Africa si in sectorul agriculturii, pe o suprafata de un milion de hectare. In domeniul agriculturii omul de afaceri a prefcizat ca vizeaza atat produsele traditionale, cat si plantele din care se obtine biocombustibil.

"Ne intereseaza produsele traditionale pentru consum uman si animal, da in cantitati mici. Cea mai mare parte a activitatii in agicultura o vom dedica productiei de biocarburanti din <>, care poate fi folosit pentru orice tip de motor. Agricultura vrem sa facem in toata zona de vest a Africii, pe o suprafata de un milion de hectare", a adaugat Tender.

Suprafata de teren va fi concesionata, pentru ca in multe tari strainii nu au dreptul sa cumpere.

Potrivit lui Tender, investitia pe hectar va fi de 500 dolari pentru infiintarea culturilor, iar veniturile sunt estimate la 1.000 dolari pe hectar.

Tender: In africa de Vest, afaceri de transport aerian

Tender vizeaza si afacerile de transport aerian in Africa de Vest, prin asocierea cu TACV, compania de transport aerian de stat din Insulele Capului Verde.

"Am venit mai tarziu in Africa decat altii, dar ne facem loc", a mai spus Tender.

Oficiali aiTender Grup si reprezentanti ai EximBank si Agentiei Nationale de Import-Export a Romaniei au fost in perioada 19-29 noimbrie intr-o vizita de afaceri in Senegal, Republica Guineea, Guineea Bissau si Insulele Capului Verde.

Delegatia din Romania a avut intalniri cu presedinti de state, premieri, ministri si oameni de afaceri africani.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Prospectiuni companie Tenedr, #afaceri ovidiu tender africa , #Investitii