Romania, mai atractiva pentru retail decat Arabia Saudita

Marti, 16 Iunie 2009, ora 13:31
1952 citiri
Romania, mai atractiva pentru retail decat Arabia Saudita

Romania ocupa locul 23 din 185 in topul celor mai atractive tari pentru investitorii straini din retail, cu un loc mai jos fata de 2008, ca urmare a inchiderii pe parcursul anului trecut a unui numar impresionant de magazine , potrivit unui studiu realizat de AT Kearney, preluat de NewsIn.

"Criza s-a facut simtita in Romania si in retail, chiar daca exista inca posibilitati reale de crestere si dezvoltare pe acest segment.

Pe parcursul anului trecut s-a inchis un numar impresionant de magazine atat din marile centre comerciale cat si de pe arterele comeciale ale Capitalei, cum ar fi Calea Victoriei si bulevardul Magheru.

Numarul magazinelor care intra in faliment a crescut semnificativ in ultimele luni, iar criza va accentua presiunea asupra preturilor pentru locatiile premium", a declarat vicepresedintele firmei de consultanta A.T. Kearney, Michael Weiss.

Reprezentantii companiei de consultanta considera ca, in tarile aflate in curs de dezvoltare, criza va afecta in principal vanzarea de electrocasnice si de bunuri care tin de amenajarea locuintei, in timp ce vanzarile de alimente, bauturi si produse cosmetice vor fi cel mai putin afectate.

Potrivit studiului, populatia Romaniei cu varste cuprinse intre 15 si 39 ani, clientii tinta ai marilor centre comerciale, cunoaste o dinamica mai accentuata decat in China sau Brazilia.

Potrivit studiului, sectorul de retail din Romania este unul slab dezvoltat comparativ cu restul tarilor din Estul Europei, in ciuda dezvoltarii agresive a hipermarketurilor in ultimii trei ani.

Potrivit studiului realizat de AT Kearney, primele trei locuri in topul atractivitatii pentru investitorii din retail sunt ocupate India, Rusia si China, topul fiind completat de Emiratele Arabe Unite si Arabia Saudita.

In realizarea clasamentului compania de consultanta a luat in considerare dezvoltarea economica si politica a tarii respective, nivelul de saturatie al pietei de retail si diferenta dintre Produsul Intern Brut (PIB) al tarii respective si dezvoltarea segmentului de retail. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Un alt obiectiv al Green Deal pare să fie lăsat uitării: Ponderea transportului rutier de mărfuri a crescut în zece ani
Comisia Europeană își propunea, prin Green Deal, ecologizarea transportului de marfă, prin urmare, atragerea a cât mai multe companii de transport de marfă pe calea ferată. Însă în...
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
De ce a renunțat Alfa Romeo la numele "Milano" pentru un nou SUV. Care este noul nume ales de companie
Producătorul auto Stellantis a cedat după o confruntare cu autoritățile italiene și a redenumit SUV-ul al cărui nume a fost contestant. Alfa Romeo Milano a stârnit controverse imediat după...
#criza, #investitori, #vanzari , #Investitii