Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania, cea mai importanta piata pentru fondul de investitii imobiliare Immoeast

Romania, cea mai importanta piata pentru fondul de investitii imobiliare Immoeast
Fondul detine 113 proprietati care insumeaza o suprafata totala de 3,85 milioane de metri patrati, se arata intr-un raport publicat astazi de companie.Anul trecut fondul a fost foarte activ la capitolul achizitii, dublandu-si practic valoarea portofoliului. La nivel mondial portofoliul valoreaza peste 9 miliarde de euro iar numarul proprietatilor Immoeast a crescut de la 116 la 385. Suprafata totala a terenului aflat in posesia companiei a inregistrat de asemenea o crestere cu 245,7% fata de 2006, de la 1,415 milioane de metri patrati la 4.891 milioane de metri patrati.

"Immoeast si-a stabilit un program de investitii care a fost pregatit in detaliu la inceputul acestui an financiar si care merge conform planurilor. In ceea ce priveste piata investitiilor ne-am reorientat catre Europa de Sud Est, iar Romania este in prezent cea mai importanta locatie pentru noi", a declarat, in comunicat, directorul general al Immoeast, Karl Petrikovics.

In ultimul an, fondul austriac de investitii Immoeast a achizitionat centrul comercial Polus, din Cluj de la managerul de constructii al proiectului, TriGranit, tranzactie pentru care a semnat un aranjament financiar total de 185 milioane euro.

Immoeast detine si urmatoarea pozitie intr-un top Colliers (n.r. companie de consultanta imobiliara) al achizitiilor ca marime a investitiei din Romania, dupa ce a achitat 110 milioane de euro pentru proiectul de birouri S-Park din Bucuresti. Potrivit Colliers, Immoeast este proprietarul centrului comercial Euromall (60 milioane euro) si al cladirii de birouri Victoria Park (65 milioane euro).immoeast2.jpg

Fondul a achizitionat recent 80% din proiectul mallului "Gold Plaza" din Baia Mare, care necesita o investitie de 97 de milioane de euro, iar partea ramasa va fi cumparata la finalizarea proiectului. in ultimele cinci luni, Immoeast a mai achizitionat numeroase centre comerciale aflate chiar in stadiul de proiect in Romania. printre care si Polus Center Constanta (90.000 mp), dar si un centru comercial din Craiova (37.500 mp).

In portofoliul Immoeast se regasesc 44 de proiecte de retail in Romania, cu o suprafata de 894.000 de metri patrati. Immoeast a anuntat ca dispune, pana in anul 2010, de un buget de peste 700 milioane de euro pentru achizitii si dezvoltari imobiliare pe piata romaneasca, astfel ca valoarea portofoliului detinut in Romania va creste in urmatorii trei ani la 2,1 miliarde de euro.

BloombizTi-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1700 ori