Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Romania cauta investitor pentru inca doua reactoare la Cernavoda

Romania cauta investitor pentru inca doua reactoare la Cernavoda

Inainte cu cateva zile de a pune in exploatare cel de-al doilea reactor al Centralei Atomo-Electrice de la Cernavoda, la 25 aprilie, Romania a anuntat ca innoieste procedurile privind alegerea unui investitor pentru inca doua reactoare nucleare, a anuntat ziarul "Ziua". Iar Bulgaria inca nu a ales banca creditoare si investitori pentru Centrala Atomo-Electrica Belene.

Pentru 13 companii din SUA, Canada, Turcia, Belgia, Luxemburg, Italia, Germania, Spania, Coreea se Sud, precum si unor firme locale li s-a permis pana acum sa participe la negocierile privind construirea reactoarelor 3 si 4 ale centralei de la Cernavoda. Ele trebuie sa fie gata pana in anul 2014, iar Centrala Atomo-Electrica Belene trebuie sa intre in functiune pana la 2011.

Conform ministrului Rumen Ovcearov, nu exista intarzieri in proiectul nuclear bulgar. Pana la sfarsitul lunii va fi aleasa o banca pentru pentru asa-numitul credit mic de finantare a proiectelor si lucrarilor de pe platforma Belene, in anul 2007.

Sursa: Rador

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 944 ori