Ponta si Rajoy pregatesc terenul pentru noi investitii spaniole in Romania - presa

Marti, 23 Iulie 2013, ora 10:13
1506 citiri
Ponta si Rajoy pregatesc terenul pentru noi investitii spaniole in Romania - presa

Spania si Romania sunt parteneri strategici si au decis intensificarea contactelor bilaterale in toate domeniile, in special in economie.

Premierii celor doua tari au discutat si despre integrarea comunitatii romanesti, iar Mariano Rajoy a anuntat, in cadrul intalnirii cu premierul roman, ca va veni in parlament pentru a da explicatii cu privire la presupusa finantare ilegala a Partidului Popular, dupa cum consemneaza marti presa spaniola.

Mariano Rajoy si Victor Ponta deschid portile pentru noi investitii spaniole in Romania, transmite EFE. Seful executivului spaniol, Mariano Rajoy, si premierul roman, Victor Ponta, au anuntat ca sunt posibile noi si importante investitii ale companiilor spaniole in Romania, in sectoare precum infrastructurile, in care se cunoaste experienta extinsa a acestora.

Europa Press constata ca, la Madrid, Rajoy i-a oferit premierului roman experienta companiilor spaniole. El i-a transmis lui Ponta interesul manifestat de acestea pentru dezvoltarea de proiecte in Romania si a subliniat experienta si competenta de care au dat dovada in alte tari in care acestea au obtinut contracte publice.

Rajoy a mai spus ca nu i-a cerut nicio garantie lui Ponta, ci ca s-a limitat la a-i arata omologului roman ca firmele spaniole au demonstrat deja ca sunt la inaltimea situatiei atunci cand s-au ocupat de proiecte - in special in infrastructura si energie.

Premierul roman a declarat intr-un interviu pentru postul public de televiziune din Spania ca Romania se va transforma intr-o tara competitiva si ca Europa de est este un motor important pentru Uniunea Europeana. In cadrul primei vizite oficiale efectuate in Spania, Ponta a dat asigurari ca tara sa va garanta siguranta juridica a investitorilor si ca orice investitie va fi binevenita in Romania, mai arata sursa citata.

Regele l-a primit la Palatul Zarzuela pe premierul Romaniei, Victor Ponta, in cadrul vizitei oficiale a acestuia in Spania, transmite EFE. Agentia spaniola de presa a precizat ca, inainte de reuniunea cu usile inchise, monarhul l-a salutat pe invitatul sau la Palatul Zarzuela, iar cei doi au pozat in fata presei.

Romania, tara "marilor oportunitati comerciale"

Ignacio Gonzalez, seful executivului regional al Comunitatii Madrid, consolideaza legaturile Madridului cu Romania, subliniind "marile oportunitati comerciale", constata Europa Press.

Aceasta transmite ca in informatiile furnizate de guvernul regional madrilen se aminteste de faptul ca exista deja o stransa colaborare intre Camera de comert si industrie din Madrid si Camera de comert si industrie din Bucuresti. In plus, sursa citata aminteste ca romanii formeaza un colectiv ce reprezinta 22% din populatia strainilor care locuiesc in regiune si sunt cei mai numerosi intre acestia.

Premierul Romaniei multumeste Spaniei pentru ca nu i-a discriminat si nici denigrat pe imigrantii romani, mai arata agentia de presa Europa Press. Victor Ponta a adresat multumiri guvernului si poporului spaniol pentru exemplul de integrare de care au dat dovada cu imigrantii din Romania, fata de care nu a existat discriminare sau denigrare, asa cum a aparut din pacate in alte tari.

Europa divizata va continua sa piarda, a declarat Victor Ponta in cadrul unui interviu pentru EFE. Premierul Romaniei a sustinut faptul ca in cadrul UE este nevoie de o schimbare de mentalitate, care sa evite greseala de a imparti tarile intre cele din nord si cele din sud.

Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Noutăți despre lansarea smartphone-ului Pixel 8a: prețuri și specificații dezvăluite
Cu ocazia conferinței Google I/O 2024, noua versiune a smartphone-ului Pixel, modelul 8a, face deja valuri înainte de lansarea oficială, datorită unei prezentări video neoficiale care...
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
#relatii economice Spania Romania, #intalnire Ponta Rajoy, #investitii Spania Romania, #companii spaniole Romania , #Investitii