Raiffeisen Asset Management: venituri de peste 22 mil. lei in 2012

Miercuri, 11 Aprilie 2012, ora 20:20
1361 citiri
Raiffeisen Asset Management: venituri de peste 22 mil. lei in 2012

Raiffeisen Asset Management SA a obtinut anul trecut venituri din administrarea investitiilor de 22,5 milioane lei, in crestere cu 5% fata de anul anterior, conform situatiilor financiare ale societatii, aprobate de actionari in sedinta din 4 aprilie.

In 2010, Raiffeisen Asset Management a obtinut venituri din administrarea investitiilor de 21,5 milioane lei.

Profitul brut a fost de aproximativ 6,5 milioane lei in 2011, aproape de nivelul inregistrat in 2010, de 6,9 milioane de lei. Totodata, capitalurile proprii ale societatii s-au majorat in cursului anului trecut de la 16 milioane lei la 21,6 milioane lei.

"Rezultatele societatii reflecta cresterea volumului de activitate pe seama sumelor noi atrase de la clienti, precum si pe seama cresterii valorii de piata a activelor, dar si reducerea comisioanelor de administrare colectate, aferente celor mai importante fonduri din portofoliu", se arata in comunicat.

Conform statisticilor publicate de Asociatia Administratorilor de Fonduri (AAF), Raiffeisen Asset Management SA este societatea care a inregistrat cea mai mare crestere a activelor aflate in administrare in 2011, de peste 615 milioane lei, reprezentand aproximativ 48% din cresterea activelor pe total industrie in 2010, pe baza datelor comparabile publicate de AAF.

La sfarsitul anului 2011, activele administrate de societate au depasit nivelul de 2,8 miliarde lei.

"Aceasta evolutie a fost sustinuta de fondurile cu plasamente in instrumente purtatoare de dobanda, respectiv Raiffeisen RON Plus, cu o crestere de aproximativ 246 milioane lei, Raiffeisen Euro Plus, cu o crestere a activelor administrate exprimata in lei de peste 225 milioane lei si fondul lansat recent Raiffeisen RON Flexi, cu active de 132 milioane lei", se mai spune in comunicat.

Raiffeisen Asset Management SA este o societate de administrare a investitiilor din Romania, prezenta pe toate segmentele pietei administrarii investitiilor: fonduri deschise de investitii, fonduri inchise de investitii, portofolii individuale si fonduri de pensii facultative.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#Raiffeisen Asset Management afaceri, #Raiffeisen Asset Managemen venituri, #administrare investitii , #Investitii