Proiect de investitii de 22 milioane de lei initiat de o firma din Bacau

Sambata, 14 Iulie 2012, ora 11:52
2660 citiri
Proiect de investitii de 22 milioane de lei initiat de o firma din Bacau

In contextul economic actual, in care actantii de pe scena politica pun bete in roate mediului de afaceri, o firma din Bacau anunta initierea unui proiect de investitii in valoare de 22 de milione de lei.

La SC Aerostar SA Bacau (est), firma profilata pe fabricarea de avioane de antrenament si scoala, componente de aviatie si mentenanta aparatelor de zbor de mare capacitate a inceput derularea unui important proiect de investitii menit a crea o noua capacitate de fabricatie in scopul diversificarii productiei si cresterii exportului, a declarat Grigore Filip, presedinte - director general al firmei din Bacau, citat de Agerpres.

Proiectul face parte din Programul Operational Sectorial Cresterea Competitivitatii Economice, fiind cofinantat prin Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR), in baza unui contract incheiat cu Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

Valoarea sa totala este de 21.976.768 lei, din care 8.692.728 lei, asistenta financiara nerambursabila, 7,5 milioane lei de la FEDR si 1,2 milioane lei de la Bugetul de stat.

Obiectivul principal: cresterea productivitatii

"In conceperea acestui proiect am plecat de la faptul ca aderarea la Uniunea Europeana presupune noi provocari pentru Aerostar, impuse de cerintele Pietei Unice, dar in acelasi timp, creeaza noi oportunitati de dezvoltare prin accesul firmei la asistenta financiara nerambursabila din Fonduri Structurale", a explicat Grigore Filip.

Obiectivul general al proiectului este "cresterea productivitatii SC Aerostar prin extinderea si diversificarea productiei, urmarind cresterea cifrei de afaceri, a volumului exportului, a productivitatii muncii, in conditiile crearii unor noi locuri de munca".

Proiectul, ce are ca durata de implementare 24 de luni, mai are ca tinta si imbogatirea portofoliului de clienti prin accesare de noi piete, cu efecte benefice pentru cifra de afaceri si profitul firmei bacauane.

In prezent, Aerostar mai deruleaza si un program de cercetare, care beneficiaza de finantare din fonduri europene, in domeniul reducerii nivelului de zgomot la motoare turboreactoare.

Cine este Aerostar Bacau

Timp de mai bine de 30 de ani, compania Aerostar Bacau s-a facut cunoscuta prin montajul si, apoi, fabricarea completa, in mai multe variante, a avioanelor usoare si de antrenament YAK- 52, din care s-au livrat pana acum, inregistrandu-se un adevarat record in domeniu, mai bine de 1.800 de bucati, iar in anii 1990, prin modernizarea avionului de vanatoare MIG 21, transformat intr-un modern aparat de zbor Lancer, avand compatibilitate NATO. In ultimii ani, Aerostar si-a dezvoltat pozitia de producator pentru aviatia civila, devenind furnizor de componente, aerostructuri si ansambluri pentru industria de aviatie globala.

In acelasi timp, societatea industriala din Bacau s-a dezvoltat si ca o baza cunoscuta de intretinere pentru avioane civile de mari dimensiuni.

In anii 2009, 2010 si 2011 exportul a reprezentat peste 61% din totalul vanzarilor realizate de Aerostar.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#Aerostar proiect investitii, #Aerostar Bacau fonduri europene, #Aerostar bani investitii , #Investitii