Producatorul de tevi Silcotub pregateste noi investitii in Zalau

Luni, 14 Iulie 2014, ora 17:17
1924 citiri
Producatorul de tevi Silcotub pregateste noi investitii in Zalau

Producatorul de tevi fara sudura Silcotub intentioneaza sa isi extinda prezenta industriala din Zalau printr-o noua investitie ce ar urma sa fi realizata pe un teren de circa 12 hectare ce a apartinut Uzinei Electrice, fostul furnizor de energie termica al orasului.

O prima suprafata de circa opt hectare a fost deja achizitionata de Silcotub in 2012, compania solicitand, la inceputul lunii iulie municipalitatii-actionarul unic al Uzinei Electrice, posibilitatea cumpararii unei suprafete suplimentare de circa 3,5 hectare

"Societatea noastra a achizitionat in ianuarie 2012 o parte din terenul detinut anterior de Uzina Electrica si intentioneaza sa isi extinda prezenta industriala in zona printr-o noua investitie pe aceasta locatie. Aceasta investitie va genera atat cresterea afacerii societatii in Zalau, dar si crearea de noi locuri de munca precum si dezvoltarea industriala a zonei", se arata in scrisoarea de intentie a Silcotub Zalau trimisa Primariei Zalau.

Consilierii locali din Zalau au aprobat luni un proiect de hotarare privind acordul Consiliului Local Zalau, actionar al Uzinei Electrice, in vederea efectuarii demersurilor legale necesare vanzarii unor imobile si bunuri, proprietatea fostului producator de energie termica, acesta fiind primul pas pentru scoaterea la licitatie a terenului de 3,5 hectare dorit de producatorul de tevi. Decizia vine dupa ce, in luna ianuarie, Consiliului Local luase decizia de renuntare la sistemul centralizat de incalzire, gestionat de Uzina Electrica, conditii in care paza, conservarea si administrarea bazei materiale existente presupune costuri anuale de peste 600.000 de lei, fara posibilitatea obtinerii unor venituri.

"Vor fi scoase la licitatie bunurile Uzinei Electrice si o suprafata de teren de circa 3,5 hectare. In plus, la stabilirea pretului de pornire a licitatiei va fi evaluata si afacerea in sine, nu doar bunurile. La licitatie se poate prezenta oricine, nu doar Silcotub", a declarat luni Radu Nistorescu, administrator public al Zalaului.

Silcotub reprezinta deja una din cele mai puternice prezente de pe platforma industriala a Zalaului, alaturi de producatorul de anvelope Michelin.

In 2012, Silcotub a inaugurat la Zalau o linie de finisare a tevilor folosite in industria energetica, in urma unei investitii de 60 de milioane de dolari. Aceasta are capacitatea de a produce cele mai lungi tevi fara sudura din lume, de 26 de metri, produse cu o rezistenta deosebita la presiuni si temperaturi inalte, pentru aplicatii in cazanele centralelor termoelectrice de ultima generatie. Anul trecut a fost pusa in functiune noua linie dedicata finisarii tevilor cu conexiuni premium, ce sunt utilizate de companiile petroliere in operatiuni in medii dificile precum offshore, la mare adancime, corozive, in puturi cu temperaturi si presiuni ridicate, investitia cifrandu-se la 62 de milioane de dolari.

Pentru anul in curs, una dintre investitiile strategice ale Silcotub este TenarisUniversity, locul in care toti angajatii companiei vor putea accesa programele de dezvoltare profesionala.

Silcotub, parte a companiei Tenaris, este cel mai important producator roman de tevi fara sudura cu diametre mici, activ in sapte orase din Romania, cu o echipa de peste 1.600 de angajati, cei mai multi, aproximativ 1.200, lucrand in cadrul fabricii de tevi din Zalau. Compania mai detine otelaria din Calarasi si fabrica de prajini de pompare din Campina, centre de servicii in Ploiesti si Cluj-Napoca, centrul de colectare a fierului vechi din Popesti Leordeni si birouri comerciale in Bucuresti.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba
Samsung și Qualcomm vor să ducă viteza 5G la alt nivel. Despre ce tehnologie este vorba
Samsung și Qualcomm au anunțat recent rezultatele promițătoare ale testelor efectuate cu tehnologia avansată de modulație 1024 QAM (Quadrature Amplitude Modulation), înregistrând o...
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Motivul pentru ca unii utilizatori vor evita achiziționarea noului Huawei Pura 70
Săptămâna trecută, Huawei a lansat seria Pura 70, care a înregistrat vânzări impresionante pe piața din China. Cu toate acestea, perspectivele pentru piețele occidentale sunt mai...
#investitii Silcotub, #producator tevi Silcotub , #Investitii