Privatizare Cupru Min: Ministerului Economiei are ultimul cuvant

Miercuri, 11 Aprilie 2012, ora 16:34
1271 citiri
Privatizare Cupru Min: Ministerului Economiei are ultimul cuvant

Punctul de vedere prezentat de Ministerul Economiei la finalul negocierilor cu Roman Copper, cand ministerul si-a anuntat intentia de a relua privatizarea Cupru Min in lipsa unui acord cu reprezentantii firmei canadiene, este singurul luat in calcul, sustine Guvernul.

"Guvernul nu are alta pozitie decat cea exprimata de Ministerul Economiei la finalul negocierilor. Acel punct de vedere al Ministerului Economiei este ultimul si pe acela contam", a declarat, miercuri, purtatorul de cuvant al Guvernului, Dan Suciu, raspunzand unei intrebari a presei pe aceasta tema.

Firma canadiana Roman Copper a castigat licitatia pentru preluarea pachetului integral de actiuni al Cupru Min, la pretul de 200,77 milioane euro, de 3,5 ori peste pretul de pornire a licitatiei, de 57,3 milioane euro.

Termenul de semnare a contractului a expirat vineri, dar firma canadiana a refuzat sa depuna intr-un cont bancar o garantie pentru investitiile de mediu, sa achite in maximum o luna de la avizul CC pretul pentru actiuni si sa accepte publicarea documentului de privatizare, astfel ca acordul nu a fost semnat.

Marti, firma canadiana Roman Copper a reiterat ca este gata sa aplice toate conditiile impuse de Guvern pentru preluarea companiei miniere, inclusiv obligatii financiare care nu au fost incluse in documentatia initiala de licitatie.

Roman Copper s-a angajat sa prezinte planurile fata de Cupru Min

Roman Copper a adaugat ca va prezenta in urmatoarele zile alte detalii ale planurilor companiei fata de Cupru Min si ca se asteapta la continuarea cooperarii cu autoritatile romane pentru ca tranzactia sa fie finalizata.

Conducerea Roman Copper a anuntat totodata ca doreste sa se intalneasca cu premierul Mihai Razvan Ungureanu si ministrul Economiei pentru clarificarea neintelegerilor aparute in negocierile de preluare a Cupru Min, firma anuntand si angajarea a doi co-fondatori ai companiei canadiene Valhalla cu rezidenta in Romania.

Ministrul Economiei Lucian Bode si ambasadorul Canadei la Bucuresti au mers marti la Palatul Victoria.

Purtatorul de cuvant al Executivului, Dan Suciu, a afirmat ca ambasadorul Canadei a venit la sediul Guvernului pentru o intalnire progaramata cu Andreea Paul, consilierul economic al premierului, pe tema mai multor investitii canadiene in Romania.

Suciu a mai spus ca ministrul Economiei s-a intalnit cu premierul Ungureanu pentru a clarifica mai multe pozitii inainte de intalnirea cu sindicatele, care a aavut loc marti dupa-amiaza.

Cupru Min detine exploatarea Rosia Poieni, unde sunt concentrate 60% din rezervele de cupru ale Romaniei.

Compania a incheiat anul 2010 cu un profit de 18,8 milioane lei, iar la sfarsitul anului 2011 a inregistrat o cifra de afaceri neta de 150,6 milioane lei si un profit net de 30,7 milioane lei. La finele anului trecut, Cupru Min avea datorii de 64,4 milioane de lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate. Ce funcții oferă
Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate. Ce funcții oferă
Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate, Google Vids, concepută pentru a optimiza crearea prezentărilor animate în mediul corporate. Aceasta a fost prezentată în...
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
#cupru min vanzare, #preluare Cupru Min, #achizitie Cupru Min, #Roman Copper achizitie Cupru Min , #Investitii