Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Piete noi de business: Camera de Comert ajunge in Malayezia si Emiratele Arabe

Piete noi de business: Camera de Comert ajunge in Malayezia si Emiratele Arabe


Camera de Comert si Industrie Bucuresti va deschide, in 2013, o reprezentanta in Malayezia in scopul atragerii unor investitii malaeziene si dezvoltarea exporturilor romanesti. De asemenea, in urmatoarele zile, Camera de Comert va deschide o reprezentanta in Emiratele Arabe Unite.

"Investitorii malayezieni sunt, in aceste zile, in discutii cu conducerea Companiei Nationale Administratia Porturilor Maritime Constanta pentru construirea unui terminal care sa permita accesul mai facil si mai ieftin al uleiului de palmier de pe vasele din port catre Romania, dar si spre alte tari din zona. Dezvoltarea schimburilor comerciale cu tari din spatiul non-UE ramane o prioritate a Camerei bucurestene si a celei nationale.

Astfel, dupa deschiderea reprezentantei noastre din Beijing, in urmatoarele zile vom deschide o reprezentanta si in Emiratele Arabe Unite. In 2011, exporturile in tarile non-UE au crescut, ca pondere, de la 10% la 30%, ajungand la 15 miliarde de euro", a spus Mihai Andritoiu, vicepresedinte al CCIB, la deschiderea Palm Oil Trade Fair and Seminar.

Malayezia este unul dintre cei mai mari producatori si exportatori de ulei de palmier si de produse din ulei de palmier, detinand 39% din productia mondiala de ulei de palmier si 44% din exportul mondial.

Exporturile Malayeziei in Romania au inregistrat o crestere de 25% de la 1,73 miliarde de euro in 2010 la 2,16 miliarde euro in 2011, in timp ce importurile au crescut cu 11,3%, de la 0,85 miliarde euro in 2010, la 0,94 miliarde euro in 2011. Ramura uleiului de palmier ocupa, in prezent, circa de 70% din terenurile agricole si a contribuit la veniturile din exporturi cu 21,4 miliarde de euro in 2011.

Malaysian Palm Oil Council a organizat, pentru prima data la Bucuresti, Palm Oil Trade Fair and Seminar (POTS).

Palm Oil Trade Fair and Seminar este destinat promovarii potentialului de piata al uleiului de palmier malaezian in Europa. Uleiul de palmier malaezian este exportat in mai bine de 150 de tari. In prezent, uleiul de palmier se regaseste in produse precum cele de patiserie si panificatie, ciocolata, inghetata, produse cosmetice, adezivi, vopsele si multe alte produse.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1690 ori