Petrom: Peste 70.000 de oameni beneficieaza de investitiile noastre

Duminica, 18 Martie 2012, ora 15:55
1701 citiri
Petrom: Peste 70.000 de oameni beneficieaza de investitiile noastre

"Petrom a trecut printr-un proces de transformare de sapte ani, sprijinit de peste sapte miliarde euro ca investitii", a spus CEO-ul Petrom, Mariana Gheorghe intr-un interviu Agerpres.

"Cred ca toata lumea ar fi trebuit sa fie suparata daca noi nu am fi realizat profituri, daca am fi cheltuit banii acestia fara a realiza un impact pozitiv asupra rezultatelor financiare si operationale ale companiei. Acest profit este rezultatul a sapte ani de modernizare, de transfer, de eficientizare si de investitii pe care acum le vedem cuantificate in trei directii, un profit al companiei care este in totalitate reinvestit", a mai precizat Mariana Gheorghe.

Aceasta a facut referite la faptul ca in ultimii sapte ani, compania a avut 31 miliarde lei profit operational inainte de taxare si depreciere si a investit 30 miliarde lei. Pe de alta parte, aceasta a precizat sunt 45 miliarde lei taxe colectate si platite catre statul roman.

"In momentul in care vorbim de profit, conotatia este ca acele profituri se duc cuiva. Ele sunt reinvestite in economia romaneasca. 17.000 de furnizori ai Petrom se bucura de aceste profituri. 17.000 cred ca este un numar care pentru oricine reprezinta ceva. Ne-am uitat la un numar de angajati ai acestor companii - peste 70.000 de oameni sunt beneficiarii acestor investitii pe care le facem.

"Ne pare rau ca domnul presedinte a ajuns la aceasta concluzie. Sper insa sa isi reconsidere aceasta atitudine si sa vada lucrurile bune pe care aceasta companie le face in societatea romaneasca", a mai adaugat Mariana Gheorghe.

Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Tehnologia informației și comunicațiilor a adus în 2021 economiei românești valoare adaugată sub media europeană
Valoarea adăugată a sectorului tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC) al UE a fost în 2021 echivalentă cu 5,5% din valoarea adăugată brută a economiei europene. România s-a...
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, 24 aprilie, la Tulcea, că TAROM va primi până la finele lunii ajutor din partea Comisiei Europene şi apoi va intra într-o...
#investitii Petrom, #profit Petrom, #declaratie Traian Basescu Petrom, #interviu Mariana Gheorghe , #Investitii