Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Participatia marilor investitori straini la FP a scazut in luna mai, pentru prima data in 13 luni

Participatia marilor investitori straini la FP a scazut in luna mai, pentru prima data in 13 luni


Participatia investitorilor institutionali straini la Fondul Proprietatea a coborat usor in mai, pentru prima data in ultimele 13 luni, luna in care investitorii straini au retras o parte din banii plasati pe pietele emergente, anticipand ca Fed va reduce programul de stimulare a economiei SUA.

La finele lunii mai, investitorii institutionali straini detineau cumulat 56,61% din actiunile Fondului Proprietatea, fata de 56,68% in luna aprilie, potrivit datelor transmise, luni, de Fond Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Anterior lunii mai, participatia acestor investitori a mai scazut cel mai recent in luna aprilie a anului trecut, de la 46,87% la 46,28%.

Investitorii institutionali, cei mai mari cumparatori de actiuni

De la listarea Fondului Proprietatea la BVB, in ianuarie 2011, investitorii institutionali straini au fost cei mai mari cumparatori de actiuni Fondul Proprietatea, acestia preluand peste 42,6% din titluri. La finele anului 2010, investitorii institutionali straini aveau aproximativ 14% din actiuni.

Cele mai mari pachete de actiuni au fost cumparate in anul 2011, cand participatia acestor investitori a urcat la 42,14%. Anul trecut, investitorii institutionali straini au cumparat peste 10% din actiunile Fondului Proprietatea.

De la listarea FP, printre cei mai mari cumparatori au fost fondul american de hedging Elliott Associates si compania de administrare a investitiilor City of London, care au ajuns sa detina peste 18% si, respectiv, 9,43%

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 969 ori