Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Pariu cu piata imobiliara. Vezi ce investitii face omul de afaceri Ovidiu Sandor

Pariu cu piata imobiliara. Vezi ce investitii face omul de afaceri Ovidiu Sandor


Omul de afaceri Ovidiu Sandor a anuntat finalizarea celei de-a patra cladire de birouri din Timisoara, un proiect in care a investit 10 milioane de euro.

Proiectul a beneficiat de o finantare europeana nerambursabila prin Programul Operational Regional 2007-2013 (POR), scrie Agerpres.

"Desi valoarea totala a proiectului s-a ridicat la 71,6 milioane de lei (circa 16 milioane de euro), suma efectiv cheltuita a fost de 43,7 milioane de lei (circa 10 milioane de euro), ceea ce a permis o economie considerabila, inclusiv de fonduri europene, fata de suma previzionata initial", se arata intr-un comunicat al companiei.

Constructia a inceput pe 22 septembrie 2010 pentru a fi finalizata la timp, pe 21 noiembrie 2012.

Cladirea are o suprafata inchiriabila de 9.500 mp destinati spatiilor de birouri si servicii, care se adauga celor 25.000 metri patrati livrati deja in perioada 2007-2010. Gradul de ocupare a cladirii nou finalizata este de 60%, companii precum SAP sau Autoliv extinzandu-si prezenta in proiect.

Un loc de parcare in Bucuresti costa cel putin 40 de euro

Pe langa companiile multinationale, spatiile nou livrate asigura si o serie de facilitati pentru IMM-uri locale si start-up-uri din IT sau alte industrii inovative.

"Componenta de sprijinire a afacerilor dezvoltate la nivel local asigurata de finantarea europeana, orientata spre IMM-uri si start-up-uri din domenii inovative, a fost materializata prin crearea unei zone de 'serviced offices', concept nou pe piata office din Timisoara si a unui spatiu de co-working pentru 37 de persoane, preponderent start-up-uri din IT & C. Estimam ca proiectul nostru va contribui la crearea a cel putin 300 de locuri de munca suplimentare", a declarat Ovidiu Sandor.

Grupul suedez Skanska cumpara un teren de 14 mil. de euro de la Popoviciu

Proiectul CBC a ajuns astfel la o suprafata inchiriabila de 34.500 de metri patrati, iar dezvoltatorii au inceput amenajarea santierului pentru cea de-a cincea cladire. In total proiectul va avea 43.000 mp inchiriabili.

Primele trei cladiri au fost cumparate de catre fondul sud-african de investitii NEPI care si-a asumat si achizitia ultimelor doua imobile in cea mai mare tranzactie imobiliara din acest an.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1620 ori