Pachetul majoritar al Star Storage, preluat de un fond de investitii

Marti, 25 Februarie 2014, ora 14:25
2223 citiri
Pachetul majoritar al Star Storage, preluat de un fond de investitii

Pachetul majoritar de actiuni al Star Storage a fost preluat de Axxess Capital, managerul de investitii al Emerging Europe Accession Fund ("EEAF").

Star Storage este furnizor de solutii de stocare, arhivare si management de informatii (date si documente), servicii de externalizare si servicii Cloud.

Prin aceasta tranzactie s-a facut si o injectie de capital de cinci milioane euro, prin care se urmareste cresterea capacitatilor de livrare a serviciilor cloud ale companiei, atat aplicatii, cat si servicii de infrastructura, imbunatatirea operatiunilor si adoptarea de noi segmente de piata si zone geografice, extinderea IP si activelor sale in tehnologii emergente.

Emerging Europe Accession Fund, administrat de Horia Manda, a preluat o companiei IT

"Investitia Emerging Europe Accession Fund in Star Storage are ca scop accelerarea dezvoltarii afacerilor companiei. Noi credem in perspectivele pe termen lung pentru serviciile si solutiile de management al informatiilor si ne asteptam la o crestere de doua cifre a pietei in urmatorii ani. In acelasi timp, suntem nerabdatori sa lucram direct cu fondatorul companiei si capabila echipa de management pentru a dezvolta in continuare compania. Suntem optimisti ca experienta noastra de 15 ani in dezvoltarea afacerilor financiare, industriale si de servicii din Romania si Europa de Sud-Est va sprijini puternic eforturile companiei de a-si accelera cresterea, a-si consolida pozitia de lider de piata si a-si creste prezenta internationala", a declarat Horia Manda, Managing Partner Axxess Capital.

Star Storage a fost infiintata in anul 2000

Catalin Paunescu, fondatorul companiei, detinea 70% din actiuni

Compania a fost infiintata de catre Catalin Paunescu in anul 2000 si a reusit sa construiasca in aceasta perioada un portofoliu solid de solutii si servicii in domeniul managementului informatiilor.

Star Storage a realizat investitii majore in ultima perioada, respectiv intr-un Centru de Date din Romania Tier-3, intr-un centru de conversie a documentelor si arhivare electronica, care este in prezent unul dintre cele mai mari si cele mai avansate din Europa Centrala si de Est, si intr-un centru pentru producerea de documente.

"Investitia Emerging Europe Accession Fund in Star Storage a fost elementul necesar pentru a extinde prezenta noastra pe plan international si a beneficia complet de valoarea pe care am creat-o in ultimii ani. Avem o echipa extraordinara, am investit foarte mult timp si foarte multa pasiune si am reusit sa dezvoltam produse software intr-adevar valoroase si un portofoliu de servicii de cloud complet, deja de succes la nivel national si international. As dori sa multumesc tuturor celor din echipa Star Storage pentru contributia la succesul nostru", a adaugat Catalin Paunescu, fondator si CEO al Star Storage.

In ultimii doi ani, compania a inceput sa isi extinda prezenta pe plan international cu oferta de produse pentru protectia si managementul informatiilor, variind de la produse software proprii la solutii avansate dezvoltate folosind platforme globale de top si servicii cloud. Serviciile sale cloud sunt furnizate direct sub brandul StarVault si prin intermediul partenerilor strategici selectati. Toate produsele si solutiile software proprii sunt disponibile atat on-premise, cat si on-demand (cloud).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
3 exemple de investiții pentru investitorii cu profil redus de risc
Dacă ai reușit să economisești o anumită sumă de bani și cauți soluții de a o multiplica, ai ajuns unde trebuie. Totuși, înainte de a lua o decizie, este important să stabilești ce...
Vezi aici detalii despre uși de interior cu geam - unde sunt perfect integrate?
Vezi aici detalii despre uși de interior cu geam - unde sunt perfect integrate?
Indiferent că sunt de interior sau de exterior, cu geam sau fără, ușile de interior reprezintă un element definitoriu pentru siguranța și confortul casei tale. Când vine vorba despre...
#star storage, #preluare companie, #fond investitii, #investitii it romania , #Investitii