Opel ar putea inchide doua fabrici din Europa

Vineri, 23 Martie 2012, ora 11:14
1574 citiri
Opel ar putea inchide doua fabrici din Europa

Constructorul auto german Opel, controlat de grupul american General Motors (GM), se pregateste sa inchida doua fabrici din Europa pentru a reduce capacitatea de productie cu aproximativ 30%.

"GM a spus in repetate randuri ca avem prea multe fabrici, cu un exces de capacitate de 500.000 de automobile pe an, iar noul director de productie (al grupului american - n.r.) a vizitat in ultimul timp unitatile, comparandu-le performantele", a aratat un reprezentat al sindicatelor in Consiliul de Supraveghere al Opel, citat de Reuters.

El a spus ca Opel va prezenta miercuri Consiliului un plan de afaceri care vizeaza inchiderea a doua fabrici si nu prevede masuri pentru cresterea afacerilor companiei.

"Daca va fi supus votului, toti reprezentantii angajatilor vor vota impotriva acestui plan", a aratat sursa citata.

Opel are 11 fabrici in sase tari din UE, potrivit site-ului companiei.

Un purtator de cuvant al GM a refuzat sa comenteze informatiile privind inchiderea unor fabrici, insa a reiterat ca managementul grupului american lucreaza impreuna cu sindicatele pentru a imbunatati profitul.

O alta sursa apropiata companiei a spus ca nu s-a luat inca nicio decizie privind inchiderea vreunei fabrici din Europa, dar a precizat ca GM nu mai are loc pentru compromisuri, din cauza conditiilor de piata extrem de dificile din Europa.

Reprezentantii angajatilor nu pot bloca nicio decizie a directorilor numiti de GM in board-ul Opel, insa au avertizat ca aprobarea unui astfel de plan ar bloca orice posibilitate de intelegere intre companie si sindicate, iar situatia ar degenera in "razboi".

Fabricile din Bochum (Germania) si Ellesmere Port (Marea Britanie ) sunt vizate cel mai probabil de planul GM, desi directorul general al Opel, Karl-Friedrich Stracke, a declarat recent ca va onora o intelegere de a nu inchide nicio fabrica pana la sfarsitul anului 2014.

Vanzarile Opel in Europa au scazut cu 20% in primele doua luni ale acestui an, in timp ce Peugeot si Fiat au inregistrat scaderi de cate 18%, iar Renault a consemnat un declin de 28%.

Cele doua fabrici Opel care asambleaza modelul Corsa, dependent de cererea de pe pietele din sudul zonei euro, au redus in ultima perioada productia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Apar primele investiții arabe în România. Ministrul Agriculturii: „Numai aşa vom creşte valoarea produselor româneşti!"
Nu doar companiile occidentale vin să facă bani în România, ci și arabii, mai nou. Florin Barbu, ministrul Agriculturii din partea PSD, a anunțat investițiile pe care antreprenorii din Qatar...
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
#Opel fabrici, #investitii Opel, #capacitatie productie Opel, #productie Opel , #Investitii