Ofensiva investitorilor chinezi continua. CIC vrea sa cumpere o participatie din Daimler

Luni, 07 Ianuarie 2013, ora 11:58
1916 citiri
Ofensiva investitorilor chinezi continua. CIC vrea sa cumpere o participatie din Daimler

China Investment Corporation (CIC), fondul suveran de investitii al Chinei, negociaza achizitionarea unei participatii in Daimler - producatorul german de automobile de lux si camioane.

Publicatia chineza sustine ca CIC va achizitiona probabil o participatie de 4-10% din Daimler, pentru aproximativ 1,8 - 4,5 miliarde de dolari, se arata intr-un articol aparut luni in publicatia "Financial Times".

Reprezentantii China Investment Corporation nu au comentat informatia publicata de "The People's Daily". Inca de la sfarsitul lui 2011 au existat speculatii privind posibila implicare a CIC in Daimler. Saptamana trecuta, Dieter Zetsche, directorul general al Daimler, a declarat publicatiei germane "Börsen-Zeitung" ca firma va saluta sosirea unor investitori pe termen lung, inclusiv din China.

Grupul Daimler a anuntat deja ca vrea sa reduca costurile la divizia Mercedes-Benz cu doua miliarde de euro pana la finele lui 2014, dupa ce in luna octombrie a avertizat ca va rata cu un miliard de euro tinta de profit operational pe care si-a propus-o pentru acest an.

In conditiile in care criza datoriilor a afectat cererea de autovehicule de lux in Europa, cei trei mari producatori germani de automobile de lux au reusit sa-si continue cresterea gratie vanzarilor realizate pe pietele din SUA si China.

CIC gestioneaza active straine in valoare de aproximativ 150 miliarde de dolari. Fondul a fost infiintat in 2007 pentru a investi pe pietele financiare globale o parte din uriasele rezerve valutare ale Chinei, cele mai mari din lume, care la finele lunii martie se ridicau la 3.310 miliarde de dolari.

Inovații în domeniul hidroizolațiilor
Inovații în domeniul hidroizolațiilor
Domeniul construcțiilor și al renovărilor este în continuă schimbare și mereu apar inovații, atât în ceea ce privește materialele, cât și tehnicile. Atunci când construiești sau...
La Alexiana Group găsești o varietate de designuri în materie de uși de garaj
La Alexiana Group găsești o varietate de designuri în materie de uși de garaj
Ușile de garaj reprezintă o îmbinare între calitate și design. Pentru a te asigura că aceste caracteristici sunt bifate, Alexiana Group, cu o experiență de aproape trei decenii, îți...
#China investitii Daimler, #fond investitii CIC Daimler , #Investitii