Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Oamenii de afaceri din Cipru si Romania trebuie sa "insface" oportunitatile

Oamenii de afaceri din Cipru si Romania trebuie sa "insface" oportunitatile

Cu un succes absolut a fost incununata vizita delegatiei Camerei de Comert si Industrie a Ciprului la Bucurest.Peste 50 de oameni de afaceri din toate sectoarele economiei l-au insotit pe presedintele Republicii Cipru saptamana trecuta in Romania.

Presedintele Republicii Cipru, Tassos Papadopoulos, vorbind la seminarul organizat de Camera de Comert si Industrie a Romaniei, la care a participat delegatia Camerei de Comert si Industrie a Ciprului si a oamenilor de afaceri ciprioti, a caracterizat intalnirea ca un mijloc de promovare a colaborarii comerciale si economice bilaterale.

in discursul tinut la seminarul cu tema "Cipru- centru de afaceri international", presedintele Papadopoulos s-a referit, printre altele, la faptul ca "guvernele pot pregati terenul, pot indica modalitatile, pot indruma la nivel politic si pot facilita activitatile interstatale, insa tine de oamenii de afaceri sa descopere si sa insface oportunitatile".

Astfel, a spus presedintele Papadopoulos, adresandu-se oamenilor de afaceri din cele doua tari, "tine pur si simplu de dumneavoastra sa faceti afaceri". Referindu-se la dimensiunile economice si la alte date statistice cu privire la Cipru si la relatiile bilaterale dintre Cipru si Romania, presedintele Papadopoulos a declarat ca "Ciprul le ureaza bun venit oamenilor de afaceri romani care cauta modalitati de a investi si de a promova activitatile lor de afaceri si ca membru deplin al UE" si a adaugat ca "Ciprul ofera avantaje atractive si diferite oportunitati pentru ca societatile romanesti sa-si stabileasca in Cipru propriile lor afaceri sau unitati de productie".

Vicepresedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Jose Iacobescu, a urat bun venit presedintelui Papadopoulos, ministrului comertului, industriei si turismului, Antonis Michaelides, si celorlalti membri din delegatia presedintelui, precum si oamenilor de afaceri ciprioti, exprimandu-si speranta ca din acest seminar sa rezulte concluzii care sa fie in folosul ambelor parti. Dl Iacobescu impreuna cu vicepresedintele Camerei de Comert si Industrie a Ciprului, Tony Antoniou, au semnat un Acord de colaborare intre cele doua camere.

Rador

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1332 ori