Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Nuclearelectrica: Investitii de 16,8 mil. lei in tratarea deseurilor radioactive

Nuclearelectrica: Investitii de 16,8 mil. lei in tratarea deseurilor radioactive


Nuclearelectrica plateste 16,8 milioane lei, fara TVA, Companiei Nationale a Uraniului pentru servicii de tratare a deseurilor radioactive, contractul fiind incheiat pe o perioada de 48 de luni, potrivit unui anunt de atribuire publicat pe e-licitatie.ro.

Compania Nationala a Uraniului va oferi servicii de eliminare a deseurilor menajere si a apelor menajere, servicii de prelucrare a materialelor nucleare neconforme cu uraniu natural, servicii de recuperare dioxid de uraniu natural, respectiv de recuperare uraniu natural din materiale nucleare neconforme.

Contractul a fost atribuit in 17 febuarie 2012, prin negociere fara anunt de participare. Estimarea initiala a valorii contractului a fost de 19,68 milioane lei, fara TVA.

Nuclearelectrica justifica alegerea acestei proceduri prin faptul ca lucrarile, produsele si serviciile pot fi furnizate numai de un anumit ofertant, din motive tehnice.

Nuclearelectrica, detinuta de stat, este al doilea mare producator de energie electrica din tara. In prezent, Romania are doua unitati nucleare la centrala de la Cernavoda, fiecare cu o putere instalata de cate 720 MW, centrala aflata in administrarea Nuclearelectrica.

Potrivit Strategiei Energetice a Romaniei, centrala din Cernavoda ar urma sa aiba alte doua reactoare nucleare, cu o putere instalata asemanatoare.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1632 ori