Murfatlar planuieste investitii de 2,8 mil euro, in 2010

Vineri, 11 Decembrie 2009, ora 12:23
2011 citiri
Murfatlar planuieste investitii de 2,8 mil euro, in 2010

Producatorul de vinuri Murfatlar va investi in anul 2010 aproximativ 2,8 milioane euro, suma similara cu cea din 2009, pentru plantarea a 175 hectare de vita-de-vie, in special din soiuri albe, a declarat pentru NewsIn brand managerul Murfatlar, Daniel Negrescu, citat de NewsIn.

"Ca si in acest an, si in 2010 vom mari suprafata cultivata cu vita de vie cu 175 hectare.

Vor fi in special soiuri de vin alb. In ciuda faptului ca, in ultima vreme, se simte o orietare a consumatorilor spre vinurile rosii, aceasta este destul de mica, de circa 0,5% pe an, asa ca noi ne vom urma strategia, de a ne echilibra suprafetele plantate cu vita-de-vie", a spus Negrescu.

Potrivit companiei, Murfatlar dispunde de circa 3.000 de hectare de vita-de-vie.

De asemenea, Daniel Negrescu a mai spus ca pentru 2010 estimeaza o crestere a productie de vin cu 5-10% fata de cea obtinuta in acest an, respectiv 30 milioane de litri.

"Anul aceasta au intrat pe rod mai multe suprafete plantate in anul anterior si de aceea am inregistrat o crestere a productiei cu 37%, la 30 milioane de litri.

In 2010 nu ne mai asteptam la o crestere atat de mare, insa credem ca o majorare de 5-10% poate fi atinsa", a explicat brand managerul Murfatlar.

In ceea ce priveste perioada sarbatorilor de iarna din acest an, Negrescu a spus ca se asteapta la o crestere a vanzarilor cu maximum 20% fata de media lunilor anterioare, dupa ce in anii anteriori majorarile de vanzari se ridicau pana la 30%.

"E o perioada de criza, lumea cumpara mai putin. Studiile arata ca 40% din oameni nu vor mai cumpara bauturi pentru sarbatori, deci nu vom mai avea cresteri atat de mari ca si in perioada de sarbatori din anii anteriori.

Cred totusi ca putem avea o crestere de 20%", a mentionat Daniel Negrescu.

Producatorul de vinuri Murfatlar a inregistrat dupa primele zece luni din acest an vanzari de 150 milioane lei, adica 21 milioane de sticle de vin de 0,75 litri, cifre similare cu cele obtinute in perioada corespunzatoare din 2008.

De asemenea, potrivit Murfatlar, in primavara acestui an s-a efectuat plantarea a circa 175 hectare, cu un cost aferent de aproximativ 2,8 milioane de euro.

"In momentul de fata se afla in derulare investitia privind marirea capacitatii de fermentare, stocaj a vinurilor albe/rosii la temperatura controlata, in rezervoare de inox.

Capacitatea se va mari cu 9.400.000 litri. La finalul investitiei capacitatea noastra totala va fi de 42,5 milioane litri.

Valoarea investitiei este de circa 2.200.000 euro", se mai arata in datele companiei.

Producatorul de vinuri Murfatlar estima la inceputul anului, pentru acest an, o cifra de afaceri de 200 de milioane de lei, in crestere cu 13% fata de 2008, cand compania a inregistrat afaceri de circa 176 de milioane de lei.

In plus, compania estimeaza pentru anul acesta o marja de profit de 10%.

In vinoteca Murfaltlar se afla 500.000 de sticle de vin, cel mai vechi fiind din 1958, iar cel mai bun an de referinta este considerat anul 1986.

Principalii competitori ai producatorului de vinuri sunt Cotnari, Jidvei, Vincon Vrancea si Cramele Recas. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Audio Magic Eraser, unealta care le permite utilizatorilor să elimine zgomotele nedorite din filmări
Google a lansat recent o caracteristică revoluționară numită Audio Magic Eraser, disponibilă exclusiv pe noile modele de smartphone-uri Pixel 8 și Pixel 8 Pro. Funcția este proiectată să...
”România nu este oaia neagră a Europei”. Un fost ministru de Finanțe descrie poziția țării noastre în relație cu marile deficite globale VIDEO
Discuțiile despre deficitul bugetar ridicat și procedura de deficit excesiv în care se află țara noastră încă din 2019 a acaparat dialogul public, dar prea puțin ne aplecăm asupra...
#murfatlar, # investitii, # euro , #Investitii