Moldova "ademeneste" investitorii romani cu conditii mai bune

Joi, 25 August 2011, ora 10:55
2096 citiri
Moldova "ademeneste" investitorii romani cu conditii mai bune

Ambasadorul Chisinaului la Bucuresti, Iurie Renit, considera ca Republica Moldova le ofera investitorilor romani conditii chiar mai avantajoase decat in alte tari si adauga ca oamenii de afaceri din Romania nu trebuie sa se teama, deoarece posibilitatile exista, iar Moldova s-a schimbat in bine, potrivit NewsIn.

Ambasadorul Iurie Renita a afirmat, intr-un interviu pentru NewsIn, ca investitorii romani nu vor regreta daca vor face afaceri in Republica Moldova si a dat asigurari ca sunt oferite conditii mult mai avantajoase decat in alte tari, sub toate aspectele. 

"In Republica Moldova este mai avantajos sa vii cu investitii, dar multi dintre investitorii de aici, din Romania, nu cunosc aceasta situatie", a declarat ambasadorul Republicii Molodva la Bucuresti.

El a reiterat ca investitiile romanesti in economia R. Modova sunt cam aceleasi, echivalente cu cele ale Republicii Moldova in Romania, si i-a indemnat pe oamenii de afaceri romani sa vina in tara sa cu mai mult curaj. 

"Deci, iarasi, indemn investitorii romani sa vina cu mai multa insistenta, cu mai mult curaj, sa vina in Republica Moldova sa investeasca, sa nu se teama", a subliniat ambasadorul Iurie Renita.

Diplomatul asigura ca Republica Moldova a depasit etapele anterioare si s-a schimbat in bine foarte mult, oferind posibilitati si facilitati pentru investitori. 

"Profitul este asigurat si conditiile sunt foarte bune. Mai recent, statul a scos la privatizare foarte multe intreprinderi, sunt plasate pe pagina Guvernului, a Ambasadei si asteptam ca investitorii din Romania, cu finanta pur romaneasca sau internationala, nu conteaza, sa fie mult mai activi.

Domeniile sunt cele mai variate si cele mai atractive, exista suficiente argumente si posibilitati de a face un business bun in Republica Moldova, nu trebuie ratat", a subliniat ambasadorul R. Moldova la Bucuresti.

El a aratat ca investitorii din Republica Moldova "sunt mult mai curajosi", in conditiile in care au inceput afaceri in Romania.

"Un exemplu extraordinar este investitia moldoveneasca de la Ceptura, au venit si stiu ca au performante extraordinare.

Mai recent, R. Moldova vine in Romania cu elemente cu aspecte ce tin de industrie, electronica, domenii care anterior pareau foarte departe, ne-am obisnuit cu agricultura, produse agricole, vin, oarecum componenta exporturilor se modifica, deci exista procese, exista interese si e bine ca oamenii de afaceri au inteles ca nu doar agricultura e unicul domeniu in care se poate face business, dar si alte domenii", a afirmat ambasadorul Iurie Renita.

Diplomatul a apreciat ca investitorii din Republica Moldova au dat astfel un exemplu oamenilor de afaceri din Romania. 

"Au venit incoace, fiindca probabil si in Romania conditiile pentru investitii sunt bune. Concluzionand, voi remarca: investiile romanesti sunt asteptate in Republica Moldova, pentru aceasta exista si mesajul politic, si economic, si cadrul juridic adecvat", a punctat ambasadorul Republicii Moldova la Bucuresti.

Atat autoritatile de la Bucuresti, cat si cele de la Chisinau au indemnat in mai multe randuri investitorii romani sa-si extinda afacerile peste Prut.

Valoarea schimburilor comerciale bilaterale a fost la sfarsitul anului 2010 in valoare de aproximativ 800 de milioane de dolari.

Datele statistice pe primele trei luni ale anului in curs au aratat o crestere a exporturilor romanesti pe piata din Republica Moldova cu 33,8%, in timp ce importurile au crescut cu 83%, fata de perioada corespunzatoare a anului trecut.

Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Ce actualizări aduce Apple pentru noua tabletă iPad Air
Apple se pregătește să lanseze o nouă generație de iPad Air, care, pentru prima dată, va include două dimensiuni diferite, urmând exemplul liniei iPad Pro. Potrivit ultimelor rapoarte,...
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
Utilizatorii Samsung Galaxy au semnalat probleme cu aplicația YouTube. Care este cauza
YouTube a implementat recent un nou codec destinat îmbunătățirii eficienței compresiei video, dar această schimbare a generat probleme pentru utilizatorii de dispozitive mai vechi, inclusiv...
#moldova, #investitori romani, #conditii investitii , #Investitii