Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Modernizarea Centralei Nucleare Cernavoda: Proiect de 48 milioane de euro

Modernizarea Centralei Nucleare Cernavoda: Proiect de 48 milioane de euro


SNC-Lavalin Nucleaire a obtinut un contract in valoare de aproximativ 48 de milioane de dolari cu Societatea Nationala Nuclearelectrica (SNN) din Romania, a anuntat marti grupul SNC-Lavalin din Montreal.

Acest contract vizeaza instalarea de sisteme de evacuare filtrata a cladirii reactorului Centralei Nucleare de la Cernavoda, precizeaza postul national Radio-Canada in pagina online.

Proiectul face parte dintr-o strategie de modernizare adoptata la nivelul intregii industrii, in vederea ameliorarii sigurantei instalatiilor nucleare in caz de accidente grave sau de catastrofe naturale ca cea de la Fukushima, in nordul Japoniei, a anuntat intr-un comunicat vicepresedintele Groupe SNC-Lavalin Patrick Lamarre.

Potrivit Radio-Canada, activitatile de inginerie si de aprovizionare sunt in curs. De asemenea, lucrarile de construire si pregatire a lucrarilor in vederea urmatoarelor opriri planificate urmeaza sa inceapa imediat. Data finalizarii este prevazuta la sfarsitul lui 2013, mai precizeaza postul national canadian de radio.

SNC-Lavalin este unul dintre cele mai importante grupuri de inginerie si de constructie din lume, dar si un actor major in materie de proprietate de infrastructuri si servicii de exploatare si de intretinere. Grupul multinational cu sediul central in Montreal detine birouri atat in Canada, cat si alte 40 de tari, in prezent fiind implicat in proiecte care se desfasoara in aproximativ 100 de tari.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Mediafax
Articol citit de 1329 ori