Mitsubishi va tine fraiele gigantului Aladdin

Sambata, 19 Noiembrie 2011, ora 12:45
1365 citiri
Mitsubishi va tine fraiele gigantului Aladdin

Aladdin Capital Holdings, compania de investitii care a inchis anul acesta firma sa de brokeraj, separa o parte din afacerea sa de gestionare a activelor intr-o noua companie, detinuta majoritar de compania japoneza Mitsubishi.

La mai putin de 4 luni dupa inchiderea firmei sale de brokeraj, Aladdin Capital Holdings are noi chestiuni de rezolvat. Astfel, pe masura ce pietele de credit structurate s-au evaporat in contextul crizei financiare, Aladdin, care in 2007 gestiona 22 miliarde de dolari, si-a vazut activele scazand la jumatate, relateaza Bloomberg.

In acest context, Aladdin intentioneaza sa vanda fondul de hedge pentru credite corporative si fondurile de faliment companiei MC Asset Management Holdings, care e detinut in proportie de 80% de Mitsubishi, doar 20% din companie fiind controlata de Aminkhan Aladin, fondatorul Aladdin.

In urma acestei actiuni, Aladdin Capital va continua sa gestioneze imprumuturi structurale garantate prin active, inclusive imprumuturi bancare si credite corporative de tip swap, in valoare de 9,6 miliarde de dolari.

Referitor la aceasta tranzactie, reprezentantii companiei Aladdin estimeaza ca investitorii nu vor fi afectati.

In ceea ce priveste compania Mitsubishi, aceasta a achizitionat inca din 2008 19,5% din actiunile Aladdin, pentru 40 de milioane de dolari.

Printre activele pe care Aladdin va continua sa le gestioneze se numara si obligatiile de imprumut colaterale si alte produse structurale, care sunt sustinute de investitii cu obligatiuni si credite ipotecare.

In acest sens, Aladdin a angajat pe Luke Gosselin de la Goldman Sachs si Victor Russo, anterior presedinte al companiei CIT Group sa gestioneze fondurile.

Vara aceasta, Aladdin a fost nevoit sa inchida firma sa de brokeraj in urma revenirii marilor banci de pe Wall Street la tranzactiile de credit.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#Aladdin active, #Mitsubishi Aladdin, #mitsubishi management , #Investitii