Min. Economiei a primit 52 proiecte aferente Axei prioritare 4

Marti, 24 August 2010, ora 11:29
1383 citiri
Min. Economiei a primit 52 proiecte aferente Axei prioritare 4

Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA) a anuntat marti inchiderea cererii de propuneri de proiecte aferente Axei prioritare 4, Operatiunea 4.1.b,, fiind primite 52 de proiecte, cu o valoare totala de aproximativ 771 milioane de lei, precizeaza NewsIn.

"Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, prin Directia Generala Energie - Organismul Intermediar pentru Energie, anunta inchiderea cererii de propuneri de proiecte in cadrul operatiunii prin care sunt cofinantate prin intermediul fondurilor structurale proiectele de investitii in extinderea si modernizarea retelelor de distributie a energiei electrice si gazelor naturale", se arata in comunicatul ministerului.

Axa prioritara 4, Operatiunea 4.1.b. vizeaza sprijinirea investitiilor in extinderea si modernizarea retelelor de transport al energiei electrice, gazelor naturale si petrolului, precum si ale retelelor de distributie a energiei electrice si gazelor naturale, in scopul reducerii pierderilor in retea si realizarii in conditii de siguranta si continuitate a serviciilor de transport si distributie- partea de distributie- Bugetul alocat cererii de propuneri de proiecte a fost de 117.200.000 lei, din Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) si bugetul de stat, iar valoarea maxima a finantarii acordate pentru un proiect este de 16.500.000 lei.

Potrivit reprezentantilor Ministerului Economiei, la sfarsitul perioadei de depunere au fost primite 52 de proiecte, cu o valoare totala de aproximativ 771 milioane de lei, iar valoarea maxima a cofinantarii solicitate este de aproximativ 250 milioane de lei.

Potentialii beneficiari sunt persoane juridice, IMM-uri si intreprinderi mari, care detin in proprietate retelele de distributie a energiei electrice si gazelor naturale si care sunt operatori de distributie a energiei electrice sau operatori de distributie a gazelor naturale, sau au incheiat acte juridice cu operatori de distributie a energiei electrice sau cu operatori de distributie a gazelor naturale, prin care se reglementeaza modul de folosire de catre acestia a retelelor sau statiilor aflate in proprietatea lor.

In cazul in care retelele de distributie sunt in proprietatea statului, potentialii beneficiari sunt persoanele juridice concesionari ai retelelor si titulari ai licentei de distributie si care au dreptul de a le extinde si/sau moderniza, se mai arata in comunicat.

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#proiecte finantare investitii , #Investitii