Michelin se gandeste la o noua investitie in Romania

Miercuri, 04 Aprilie 2012, ora 20:38
2023 citiri
Michelin se gandeste la o noua investitie in Romania

Grupul francez Michelin analizeaza posibilitatea derularii unei noi investitii in Romania, posibil la Zalau, unde are deja o fabrica, potrivit ministrului Economiei, Lucian Bode. Aflat intr-o vizita in Salaj, a recomandat autoritatilor locale sa sprijine investitorii din judet, precum Michelin, Silcotub, Energobit si Drum Construct.

"Ei sunt intr-o intensa competitie cu alte companii similare din domeniu, dar sunt si intr-o competitie interna. Spre exemplu, Michelin are in plan o investitie la nivel mondial, al grupului, si in acest moment analizeaza oportunitatea de a investi in Europa - daca se poate in Romania, si daca se poate in Zalau", a spus el.

O decizie privind locatia investitiei va fi luata pana la finele anului, potrivit ministrului.

"Sper ca in viitorul apropiat, in baza colaborarii si a discutiilor pe care le-am avut cu investitorii, sa pot spune ca in Salaj vor fi create noi locuri de munca, ca in Salaj se vor investi sute de milioane de euro", a mai spus Bode.

Ministrii Economiei si Mediului, Lucian Bode si Laszlo Borbely, s-au intalnit miercuri cu reprezentantii administratiilor locale din Salaj, ai Consiliului Judetean si ai Prefecturii.

Michelin este prezent in Romania din anul 2001, iar in prezent detine trei fabrici - RomSteel Cord Zalau (care produce cord metalic, utilizat la fabricarea anvelopelor), Silvania Zalau si Victoria Floresti, judetul Prahova, ambele cu activitati de producere a anvelopelor.

In anul 2005, Michelin Romania a devenit centru regional pentru zona Balcanilor, coordonand, pe langa activitatea de pe piata locala, operatiunile din Albania, Bulgaria, Croatia, Bosnia si Hertegovina, Macedonia, Muntenegru si Serbia.

In prezent, compania franceza are in Romania 3.000 de angajati.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#investitie Michelin Zalau, #locuri munca Michelin , #Investitii