Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Mega Image cumpara 10 megawati de energie verde

Mega Image cumpara 10 megawati de energie verde


Mega Image va folosi in magazinele sale din Romania, in 2012, 10 megawati (MW) de energie verde, printr-o investitie de cateva sute de euro, a spus, marti, Raluca Alexandrescu, marketing manager al Mega Image.

Mega Image devine astfel prima companie de retail din Romania care alege energia regenerabila, printr-un acord semnat cu Enel. Astfel, retailerul a cumparat circa 10% din totalul de energie eoliana produs, in 2011, in Romania.

"De acum, energia pe care o vom cumpara pentru frigiderele noastre - care reprezinta 25% din consumul total de energie al magazinelor - nu va mai avea niciun efect poluant asupra mediului. Pe termen lung, obiectivul nostru este sa acoperim intreg necesarul de energie prin energie verde, ceea ce inseamna peste 40 de megawati", a spus Xavier Piesvaux, director general al Mega Image.

Investitiile totale ale Delhaize Group in Romania pentru anul 2012 sunt estimate la 50 de milioane de euro.

Mega Image a lansat, marti, si platforma "Fabrica pentru un Viitor Curat", o competitie adresata tuturor ONG-urilor care sunt active in domeniul protectiei mediului in Romania. Timp de o luna, intre 22 mai - 22 iunie 2012, ONG-urile sunt asteptate cu propuneri de proiecte ce au ca scop reducerea efectului amprentei de carbon si protectia mediului. La finalul lunii iunie, Mega Image va desemna trei ONG-uri castigatoare ce vor primi fiecare cate 20.000 de euro pentru a finanta proiectul propus.

Pana la sfarsitul anului 2012, Mega Image are ca obiectiv infiintarea a zece centre de reciclare PET si doze aluminiu operationale, toate in Municipiul Bucuresti.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1548 ori