Mediul de afaceri din Romania, explicat punct cu punct, la un seminar dedicat investitorilor

Marti, 10 Iunie 2014, ora 14:52
1572 citiri
Mediul de afaceri din Romania, explicat punct cu punct, la un seminar dedicat investitorilor

Managerii si investitorii straini care vor sa investeasca pentru prima oara in Romania sau sa isi extinda afacerile aici sau in alte piete din regiune, au ocazia sa afle care sunt avantajele unei astfel de investitii, dar si riscurile la care se supun, precum si care sunt cerintele specifice derularii unei afaceri la noi in tara.

Desi este o tara membra a Uniunii Europene, legislatia din Romania are anumite particularitati care, daca nu sunt pe deplin explicate si intelese, pot fi o piedica in calea investitorilor.

Aceste particularitati, ca si alte aspecte ale extinderii afacerilor pe pietele din Romania si Europa de Sud Est vor fi discutate de specialisti intr-un webinar organizat de catre TMF Group, companie ce ofera servicii profesionale de outsourcing, de la contabilitate si raportare pana la HR, payroll si servicii juridic-administrative.

Webinar-ul va urmari oportunitatile si provocarile mediului de afaceri din Europa de Sud-Est, cu o atentie deosebita acordata pietelor din Romania, Bulgaria, Serbia, Croatia si Slovenia.

"Intrarea pe noi piete internationale poate fi o adevarata aventura pentru orice companie, deoarece fiecare zona are un alt sistem de reglementari si raportari. Romania este o piata atractiva, dar are un sistem legislativ si de taxe complex, cu cerinte de raportare stricte si reglementari in continua schimbare. Pentru companiile internationale, obisnuite cu sistemele de reglementare ale altor tari, intelegerea acestuia este mai dificila si necesita mai mult timp. De aceea, e nevoie de cineva cu o perspectiva globala si cunostinte locale, care sa faciliteze acomodarea rapid, in siguranta si eficient. Astfel, costurile pot fi tinute sub control, iar activitatea principala nu are de suferit", a declarat Emine Constantin, Managing Director al TMF Group Romania.

Webinar-ul va avea doi speakeri, care vor ghida investitorii prin procesul de decizie privind investitiile dincolo de granite: Juraj Gerzeni, Director Regiunea Europa Centrala si de Est in cadrul TMF Group, si Daniel Thorniley, fondator al CEEMEA Business Group.

Seminarul face parte din seria QuickStart, organizata de TMF Group, si are ca tema principala modul in care companiile isi pot extinde activitatea in Europa de Sud-Est, cu o atentie deosebita acordata pietelor din Romania, Bulgaria, Serbia, Croatia si Slovenia.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate. Ce funcții oferă
Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate. Ce funcții oferă
Google a anunțat lansarea unei noi aplicații de productivitate, Google Vids, concepută pentru a optimiza crearea prezentărilor animate în mediul corporate. Aceasta a fost prezentată în...
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Elon Musk vrea să taxeze noii utilizatori X pentru a fi sigur că nu sunt boți. Cât trebuie plătit pentru a posta pe fostul Twitter
Proprietarul platformei de socializare X, Elon Musk, a decis să impună o taxă utilizatorilor noi ai serviciului. Scopul este de a se asigură că nu sunt boți. Fostul Twitter a impus deja o...
#investitori straini Romania, #manageri straini, #legislatie Romania , #Investitii