Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Mechel a investit 48,7 mil. dolari in combinatul Otelu Rosu

Mechel a investit 48,7 mil. dolari in combinatul Otelu Rosu

Grupul rus Mechel a deschis noul complex de elaborare a otelului la combinatul siderurgic Otelu Rosu, investitia fiind de 48,7 milioane dolari, conform NewsIn.

"Finalizarea proiectului de investitii la fabrica din Otelu Rosu va reprezenta un moment crucial pentru dezvoltarea Mechel in Romania. Acesta va permite nu doar asigurarea totala cu materie prima a intreprinderilor romanesti detinute de Mechel, dar si sincronizarea activitatii acestora, ceea ce va reduce considerabil cheltuielile si va spori eficacitatea muncii", au declarat oficialii Mechel.

Aceasta tehnologie va permite sa se reduca considerabil toti coeficientii de consum (consumuri energetice si materia prima) si sa se imbunatateasca si calitatea otelului. Capacitatea cuptorului COSS este estimata la 810.000 tone de otel lichid pe an, ceea ce depaseste cu 2,5 ori productia fabricii de la Otelu Rosu din anul 2010 (de 350.000 tone).
Potrivit reprezentantilor Mechel, pe fiecare tona de otel obtinut se economisesc 200 KWh de energie electrica, 1 kg de electrozi din grafit si 40 kg de fier vechi.

Lucrarile de instalare a cuptorului nou cu arc electric sunt efectuate impreuna cu liderul pe piata echipamentelor si tehnologiilor siderurgice - compania germana Fuchs, care implementeaza tehnologia originala inovatoare COSS (utilizarea caldurii gazelor arse pentru preincalzirea fierului vechi). Instalatia COSS la Otelu Rosu va fi prima in Europa si a treia din lume.

"Modernizarea complexului de elaborare a otelului la Ductil Steel Otelu Rosu reprezinta o investitie importanta, care cuprinde urmatoarele obiective: noul cuptor cu arc electric dotat cu sistem inovativ COSS, modernizarea masinii de turnare continua a taglei, modernizarea sectiei de pregatire fier vechi si imbunatatirea infrastructurii", mai spun oficialii Mechel.

Grupul Mechel este un holding international care cuprinde capacitati de productie din Rusia, Kazahstan, SUA, Romania, Lituania, Bulgaria. Este unul dintre cele mai mari grupuri industriale din Rusia, afacerile caruia includ patru segmente principale: minerit, siderurgie, feroaliaje si energie electrica.
In Romania, Mechel este prezent din august 2002 si in prezent este unul dintre cele mai mari jucatori pe piata siderurgica a Romaniei, detinand sase unitati metalurgice cu peste 7.000 de salariati: Mechel Targoviste (producator de otel, laminate la cald, oteluri speciale), Mechel Campia Turzii (producator de laminate la cald, sarma si produse din sarma), Ductil Steel Buzau (produce laminate la cald, sarma si produse din sarma), Ductil Steel Otelu Rosu (producator de otel), Laminorul Braila (producator de profile) si Mechel Reparatii Targoviste (producator de cilindri de laminare).Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2270 ori
Citeste mai multe desprecombinat siderurgic otelu rosu mechel otel