Mecanica Ceahlau investeste peste 700.000 de euro in dezvoltare

Marti, 29 Iulie 2014, ora 16:50
1592 citiri
Mecanica Ceahlau investeste peste 700.000 de euro in dezvoltare

Producatorul de utilaje agricole Mecanica Ceahlau va investi peste 700.000 de euro in retehnologizarea proceselor de productie, modernizarea portofoliului de produse si orientarea activitatii catre clientul final, in al doilea semestru din acest an, potrivit unui comunicat al companiei.

"Avem trei obiective strategice pentru urmatorul an: retehnologizam procesele de productie si modernizam portofoliul de produse, orientam mai puternic activitatea catre clientul final cu ajutorul unei echipe de vanzari extinsa la nivel national, dar si a unei strategii de marketing - respectiv intentionam sa dezvoltam parteneriate cu producatori cu prezenta internationala", precizeaza Laura Serban, care a preluat la sfarsitul anului 2013 mandatul de CEO al Mecanica Ceahlau.

Potrivit companiei, modernizarea proceselor de lucru si a portofoliului de produse face parte din viziunea pe termen lung asupra potentialului de dezvoltare pe care il are Mecanica Ceahlau, companie activa intr-o industrie in care Romania are avantaj competitiv.

"Noul Consiliul de Administratie a sesizat importanta strategica a industriei de agrobusiness, iar in cadrul ei, a nevoii aproape cronice de innoire tehnologica a agriculturii. In acest context, ne-am asumat obiectivul transformarii multifunctionale si al repozitionarii Mecanica Ceahlau ca unul dintre cei mai importanti furnizori de masini si utilaje agricole. Am inceput acest proces in primul rand prin recrutarea unei echipe de top management experimentate si dornice sa-si asume provocarile unei transformari. In acelasi timp cu crearea de valoare pentru actionarii nostri, vrem sa demonstram ca in Romania se pot din nou produce echipamente agricole performante", a declarat Catalin Iancu, presedintele Consiliului de Administratie al Mecanica Ceahlau.

Incepand din acest an, compania a devenit partener al mai multor facultati tehnice din cadrul Universitatii Bucuresti, pentru a testa viziunea, dar si capacitatea practica a studentilor de a realiza design de produs industrial.

Mecanica Ceahlau are in portofoliu peste 20 categorii de produse destinate industriei agricole, acoperind toate etapele lucrarilor, de la pregatirea solului pentru insamantare si pana la recoltare. Compania se afla in portofoliul SIF Moldova si este prezidata de catre Catalin Iancu, membru din 2013 al Consiliului de Administratie al SIF 2 si fost presedinte al societatii de administrare a investitiilor OTP Asset Management.

Infiintata in 1921, Mecanica Ceahlau a fost, timp de zeci de ani, unul dintre principalii furnizori de utilaje agricole pentru piata romaneasca si un partener pe care se bazau producatori agricoli mici si mijlocii din mai multe tari din Europa Centrala si de Est si nu numai. Dupa 1990, a devenit o societate pe actiuni, iar 9 ani mai tarziu s-a transformat intr-o companie cu capital integral privat. Mecanica Ceahlau se afla in portofoliul SIF Moldova, are peste 200 de angajati si a incheiat anul 2013 cu o cifra de afaceri de aproape 6 milioane de euro.

Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă (ONE) la Quarterly Report 3: ”Avem o creștere a vânzărilor din apartamente de 59% pe segmentul comercial”
Cosmin Samoilă, Directorul Financiar al ONE United Properties, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de partenerul principal...
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Un mare combinat din România, deținut de un miliardar rus, face concedieri masive: ”Vom oferi locuri de muncă vacante”
Peste 80 din cei 186 de angajaţi ai combinatului de alumină Alum SA din Tulcea vor rămâne fără locuri de muncă, începând de luni, a anunţat, joi, 28 martie, subprefectul judeţului...
#investitii Mecanica Ceahlau, #producator utilaje agricole, #produse Mecanica Ceahlau , #Investitii