Malev primeste 120 mil. dolari de la o banca din Rusia

Luni, 13 Februarie 2012, ora 09:54
1875 citiri
Malev primeste 120 mil. dolari de la o banca din Rusia

Operatorul aerian ungar Malev, care a oprit zborurile la inceputul lunii februarie din cauza problemelor financiare majore, ar putea primi un credit de stabilizare de 120 de milioane de dolari din partea bancii Vneseconombank, din Rusia, care detine 5% din actiunile companiei.

Daca Vneseconombank (Banca pentru activitati economice externe) va acorda finantarea, Malev ar putea relua zborurile de pe aeroportul din Budapesta, a relatat agentia rusa ITAR-TASS, citata de Novinite.

Surse apropiate situatiei au declarat ca au existat dificultati in procesul negocierilor, iar discutiile vor fi reluate in aceasta saptamana la Moscova si Budapesta.

Un tribunal din Budapesta a plasat Malev sub controlul unui administrator special.

Malev este al doilea transportator european care a fost nevoit sa opreasca activitatea, in decurs de o saptamana. Spanair, cu sediul in Barcelona, a oprit zborurile pe 27 ianuarie, punand in dificultate 23.000 de pasageri.

Un purtator de cuvant al Malev a declarat la sfarsitul saptamanii trecute ca 2.080 de angajati ai companiei, reprezentand 75% din totalul personalului, vor fi concediati.

Compania aeriana, impovarata de datorii, a oprit zborurile dupa 66 de ani de activitate.

Falimentul nu a fost inca declarat oficial, iar autoritatile de la Budapesta vor sa relanseze compania, intrucat falimentul Malev ar impune plata unei despagubiri uriase, de circa 1.000 de miliarde de forinti (3,4 miliarde de euro), grupului german Hochtief, care opereaza aeroportul international din Budapesta.

Malev era principalul utilizator al aeroportului, asigurand un trafic de trei milioane de pasageri si 40% din veniturile aeroportului.

Dupa falimentul companiei Malev, mai multi operarori romani si-au suplimentat zborurile spre Budapesta. Compania aeriana low-cost Ryanair va efectua zboruri pe 26 de noi rute din Budapesta. Tarom va acorda discounturi de 15% pentru pasagerii companiei Malev care detin bilete neutilizate, nerestituite sau partial utilizate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#Malev ajutor Rusia, #Malev banca Rusia, #zboruri Malev Ungaria, #Malev Budapesta , #Investitii