Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

LukOil va investi in 2010 in Romania 45 mil. dolari

LukOil va investi in 2010 in Romania 45 mil. dolari

Investitiile in Romania ale grupului petrolier LukOil din Rusia pentru 2010 se ridica la aproximativ 45 milioane dolari si vor fi directionate catre rafinaria Petrotel-LukOil si catre benzinariile LukOil Romania, a declarat miercuri directorul AOA Lukoil din Moscova, Andrei Bycenco, citat de NewsIn.

"Investitiile pentru anul viitor in rafinaria Petrotel-LukOil se ridica la 36 milioane dolari.

Acestea vor fi facute in siguranta tehnica, ecologie si calitatea produselor", a precizat directorul AOA Lukoil din Moscova, Andrei Bycenco, in cadrul unei conferinte de presa la Bucuresti.

De asemenea, directorul general al LukOil Romania, Constantin Tampiza, a spus ca LukOil Romania va investi in benzinarii anul viitor 8,7 milioane dolari.

"Investitiile pentru 2010 ale LukOil Romania de 8,7 milioane de dolari si vor fi directionate catre intretinerea statiilor, pentru masuri de protectie, adica vom moderniza sistemul de supraveghere, plus pentru performarea sistemului de tehnologiii informationale", a afirmat Tampiza.

Rafinaria Petrotel Ploiesti a fost preluata de compania petroliera LukOil in anul 1998.

LukOil este o companie petroliera integrata, cu activitati in explorarea, extractia si rafinarea titeiului, precum si in comercializarea produselor petroliere.

Investitiile facute in Romania pe o perioada de 11 ani se ridica la peste jumatate de miliard de dolari. 

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 735 ori