Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Lukoil pregateste noi exploatari de petrol in Marea Neagra

Lukoil pregateste noi exploatari de petrol in Marea Neagra


Compania Lukoil Overseas, subsidiara a grupului petrolier rus Lukoil, a anuntat luni ca a inceput studiile seismice la doua blocuri petrolifere din sectorul romanesc al Marii Negre, Est Rapsodia si Trident.

In iulie 2010, Romania a atribuit doua concesiuni de exploatare petroliera in platoul continental al Marii Negre recuperat in urma deciziei Curtii Internationale de Justitie, informeaza Interfax.

Agentia nationala a resurselor minerale (ANRM) a informat ca firmele care au castigat apelul de oferte lansat la sfarsitul lui 2009, Lukoil Overseas-Vanco International (ruso-american) si Melrose Resources-Petromar Resources (britanico-roman), vor avea dreptul de a explora, dezvolta si exploata doua perimetre.

Lukoil Overseas a precizat ca studiile seismice, care vor continua pana in luna noiembrie, sunt efectuate de compania CGGVeritas si acopera o suprafata de aproximativ 2.000 de kilometri patrati.

Blocurile Est Rapsodia si Trident sunt localizate sub ape cu adancimi intre 90 si 1.000 metri, la o distanta de 60-100 kilometri de coasta. Lukoil Overseas a deschis un birou la Bucuresti pentru a administra aceste proiecte.

Lukoil are de gand sa investeasca aproximativ 1,5 miliarde de dolari pentru extractia de petrol in Romania. Investitiile in prospectiuni geologice, cautare si confirmarea de rezerve ar urma sa se ridice la 400 milioane de dolari in urmatorii trei ani.

Infiintata in anul 1998, compania Lukoil Romania este unul dintre liderii pietei petroliere romanesti, avand o cota de aproximativ 20% din piata totala de produse petroliere din Romania.

In prezent, compania Lukoil Romania detine rafinaria Petrotel si comercializeaza carburanti printr-o retea de 300 de statii de distributie.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Agerpres
Articol citit de 1707 ori