Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Israelienii investesc 100 mil. de euro intr-o statiune in Bucegi

Israelienii investesc 100 mil. de euro intr-o statiune in Bucegi


Un grup de investitori israelieni a achizitionat aproape 200 de hectare de teren in comuna damboviteana Moroieni, pentru constructia unei statiuni turistice in zona montana a judetului, a declarat presedintele Consiliului Judetean Dambovita, Adrian Tutuianu.

Investitia se ridica la 100 de milioane de euro, investitorii israelieni dorind sa creeze circa 3.000 de locuri de cazare.

"Saptamana trecuta, am primit un grup de investitori din Israel care au achizitionat circa 188 de hectare in muntele Nucetu, din zona montana inalta din Dambovita. Au intocmit un proiect de realizare a unei statiuni montane pentru sporturi de iarna, dar si pentru activitati specifice sezonului de vara. Speram ca, in sase luni - un an maximum, sa se obtina toate avizele si autorizatiile necesare", a afirmat Tutuianu.

Adrian Tutuianu a precizat ca terenul achizitionat de investitorii israelieni nu se afla in zone protejate. Proiectul este prevazut sa se realizeze intr-o perioada de sase ani.

"Este si teren liber de vegetatie forestiera si teren cu vegetatie forestiera si s-au documentat inainte. N-au cumparat in zone protejate. Sunt terenuri care pot fi destinate pentru realizarea de constructii. Exista un studiu al celor de la Parcul Natural Bucegi care arata foarte clar care sunt zonele protejate.

Investitorii cu care am vorbit au investitii in toata lumea pe domeniul turistic si pe domeniul imobiliar. Au investitii in SUA, Marea Britanie, Israel. Investitia poate incepe anul viitor, sper eu cat mai repede pentru ca se vor crea locuri de munca. Ei vor realiza, pe cheltuiala lor, si drumurile de acces. Vor face pe cheltuiala lor tot", a spus presedintele Consiliului Judetean Dambovita, Adrian Tutuianu.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 4778 ori