Ion Sturza: In primavara voi cumpara tot ce-mi iese in cale

Joi, 22 Octombrie 2009, ora 09:52
1717 citiri
Ion Sturza: In primavara voi cumpara tot ce-mi iese in cale

Omul de afaceri Ion Sturza, care detine 20 de companii in mai multe tari si o avere de aproape 100 de milioane de euro, anunta ca in primavara viitoare va face investitii masive in Romania.

Dupa ce a plecat din Rompetrol, la inceputul lunii septembrie, Ion Sturza a decis sa nu se mai implice din punct de vedere operational in cele 20 de firme pe care le controleaza, in spatiul ex-sovietic si in Uniunea Europeana, ci doar sa le directioneze din umbra.

Potrivit acestuia, participatia pe care o detinea indirect in grupul Rompetrol a vandut-o catre kazahii de la KazMunaiGaz in acelasi timp cu Patriciu si in aceleasi conditii ca si acesta. "Am castigat 40 de milioane de euro din Rompetrol de-a lungul anilor", spune Sturza.

Sturza este convins ca marele tavalug va veni de-abia in prima parte a anului viitor, cand bancile vor fi obligate sa intre brutal peste clientii care nu-si vor onora platile si sa le vanda bunurile, precum case si birouri.

"In februarie-martie va fi cel mai bun timp pentru shopping, cand voi cumpara tot ce va fi in calea mea", spune acesta, precizand ca va cumpara tot felul de firme, cu scopul de a le restructura, de a le creste valoarea si apoi de a le vinde.

 

3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
#bani, #investitii, #participatie, #rompetrol, #shopping, #sturza , #Investitii